İzmir’de Tutuklu Bulunan Furkan Vakfı Başkanı’na Hukuksuz Muamele!

275 gündür İzmir Ödemiş cezaevinde haksız bir şekilde tutuklu bulunan Furkan Vakfı Başkanı Ali Alagöz’ün adeta zulüm denilecek cinsten hukuksuz bir muameleye maruz kaldığı öğrenildi.

İzmir’de Tutuklu Bulunan Furkan Vakfı Başkanı’na Hukuksuz Muamele!
10 Kas 2018 18:31:19

8 Şubat 2018 tarihinde çıkarıldıkları mahkemeden itibaren Alparslan Kuytul Hocaefendi ile beraber tutuklu yargılanan ve 275 gündür İzmir Ödemiş’teki cezaevinde bulunan Furkan Vakfı Başkanı Ali Alagöz’ün henüz mahkemesi bile olmadığı ve suçu sabitlenmediği halde müebbet cezasına çarptırılanlara uygulanan bir muameleye maruz kaldığı öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre; Furkan Vakfı Başkanı Ali Alagöz’ün birlikte kaldığı üç Furkan gönüllüsünün cezaevinden tahliye olmasının ardından kaldığı koğuş değiştirilerek, müebbet yada disiplin cezası alanların bulunacağı bir hücreye koyuldu. Ve bu değişiklik sanki tutuklu değil de müebbet hüküm giymiş tehlikeli bir mahkum gibi 9-10 gardiyanla birlikte yapıldı.

Ayrıca eşinin ifade ettiğine göre Ali Alagöz, ağırlaştırılmış müebbet cezası alanlarla aynı muameleyi görüyor. Avluya günde 1 saat çıkabiliyor ve çamaşırlarını dahi kurutamıyor. Sıcak su verilmediği için bütün ihtiyaçlarını soğuk suyla karşılıyor.

Henüz suçu bile sabit olmadığı halde cezaevinin yaptığı bu hukuksuz muameleye karşı avukatının Pazartesi günü itiraz dilekçesi vereceği öğrenildi.

Yapılan zulmü öğrenen eşinin ve Furkan gönüllülerinin CİMER’e şikayette bulunduğu da gelen bilgiler arasında.



Geçtiğimiz Eylül ayında İzmir Ödemiş cezaevinde Ali Alagöz ile birlikte kalan 3 Furkan gönüllüsü ve Adana Kürkçüler cezaevinde kalan 4 Furkan gönüllüsünden 3‘ü tahliye olmuştu. İzmir’deki 3 Furkan gönüllüsünün tahliye olması üzerine Ali Alagöz 4 kişi kaldıkları koğuşta tek kalmaya başlamıştı.



1 Yorum
  • Furkan Haber - İslami Haber - Güncel Haber
    Turam 11 Eki 2018 20:51:00

    Zalimler için yaşasın cehennemmm. Zaten belli idi böyle birşey yapacakları


Yorum Yaz