Kanada'da Camiye Saldırdılar!

Kanada’da Quebec City Polis Sözcüsü David Poitras, ocak ayında 6 kişinin ibadet ederken öldürüldüğü camiye yollanan pakette, tahrif edilmiş bir Kur'an-ı Kerim ile çirkin şekilde yazılmış bir not bulunduğunu açıkladı.

Kanada'da Camiye Saldırdılar!
20 Tem 2017 10:04:59

Poitras, olayla ilgili soruşturma başlatıldığını ve sorumluların arandığını söyledi.

SALDIRGAN BİR BELGE

Quebec Eyalet Başbakanı Philippe Couillard, yaptığı açıklamada, olayı "kabul edilemez ve iğrenç" olarak nitelendirerek, "Bu eylemleri kınamalıyız. Tüm dünyada toplulukların bir arada yaşadıklarını görüyoruz. Bu paket saldırgan bir belge." dedi.

Camiye gönderilen paket, ülke gündeminde uzun süredir konuşulan Müslümanlara ait mezar yeri tartışmalarına da başka bir boyut getirmiş oldu.

Daha önce de defalarca muhtelif saldırılara maruz kalan Quebec City İslam Kültür Merkezi Camisi Başkanı Muhammed Labidi ise "Paket, Saint-Apollinaire kentinde geçen pazar günü mezar alanı olarak talep ettiğimiz arazi için yapılan referandumdan 2 gün önce geldi. Biz, yönetim olarak sonuçları hiçbir şekilde etkilemesin diye referandum bitinceye kadar bekleme kararı aldık. Bu paketin gelişi bir şok, referandum sonuçları ise ayrı bir şoktu." yorumunda bulundu. 

MÜSLÜMAN MEZARLIĞI REFERANDUMUNDA 'HAYIR' ÇIKTI

Quebec City İslam Kültür Merkezi, en yakın Müslüman mezarlığının 267 kilometre uzaklıkta olması nedeniyle Quebec City'e 35 kilometre mesafede yer alan 6 bin 400 kişinin yaşadığı Saint-Apollinaire kentindeki 5,5 dönümlük bir arazi için 215 bin dolar ödeyerek mezar yeri açmak istemişti.



0 Yorum

Yorum Yaz