Kazandığı Tazminatla Tekrar Lokum Dağıtacak

Bolu’da lokum dağıttığı için haksız bir şekilde gözaltına alınan E. T, yaşadığı haksızlığı mahkemeye taşımasıyla kazandığı 100 TL manevi tazminatı tekrardan lokum dağıtmak için kullanma kararı aldığını duyurdu.

Kazandığı Tazminatla Tekrar Lokum Dağıtacak
21 Ara 2018 14:01:25

Bolu'da 11 kişinin lokum dağıtırken hukuksuzca gözaltına alınması olayı tüm çevrelerce büyük tepki toplamış, bu kadarda olmaz dedirmişti. E.T'nin yaşadığı haksızlığı mahkemeye taşımasıyla hukuksuzluk mahkeme kararı ile bir kez daha ortaya çıkartıldı. E.T açtığı davayı kazandı ve 100 TL tazminat alacak. E.T hukuksuzluğa bir kez daha dikkat çekmek isteyerek kazandığı para ile tekrar lokum alıp dağıtacağını sosyal medya hesabından duyurdu.

LOKUM DAĞITIRKEN GÖZALTINA ALINMIŞTI

24 Nisan’da Bolu’da Alparslan Kuytul Hoca için lokum dağıtıp dua istemeleri ve üzerlerinde “Alparslan Kuytul’a özgürlük” yazılı stiker bulunması sebebiyle gözaltına alınıp 6 saat sonra serbest bırakılan 2’si erkek 11 bayan, haksız gözaltı üzerine tazminat davası açmıştı.

Açılan tazminat davaları içinde ilk olarak 14.12.2018 tarihinde Adana 10. Ceza mahkemesinde görülen davada mağdur bayan 100 TL manevi tazminat kazanmıştı.

KAZANDIĞI TAZMİNATLA YİNE LOKUM DAĞITACAK

“Mahkeme haklı olduğuma hükmetti” diyen gözaltı mağduru E. T, kazandığı 100 TL manevi tazminatı lokum dağıtmak için kullanma kararı aldı. E.T, kazandığı manevi tazminat ile Alparslan Kuytul Hoca için lokum dağıtıp dua isteyeceği bilgisini kişisel twitter hesabı üzerinden paylaştı.

Adana 10. Ağır ceza mahkemesinde görülen bu tazminat davasının gözaltı mağduru bayan lehine karar vermesi, diğer gözaltı mağdurları için örnek bir karar olmuştu.

İlgili Haber;

Haksız Gözaltı Mağdurları Haklı Çıktı!


3 Yorum
  • Furkan Haber - İslami Haber - Güncel Haber
    Kübra Aksakal 01 Oca 1970 02:00:00

    Hakkı olanı hak yoluna harcamat en güzel karardır

  • Furkan Haber - İslami Haber - Güncel Haber
    Cihan yiğit 01 Oca 1970 02:00:00

    Suç unsuru lokum mu ?

  • Furkan Haber - İslami Haber - Güncel Haber
    Deniz 01 Oca 1970 02:00:00

    Helal olsun


Yorum Yaz