KHK İle Kapatılan Furkan Derneği Ankara'dan Açıklama!

8 Temmuzda çıkan 701 sayılı KHK ile kapatılan Ankara Furkan İlim ve Hizmet Derneği yetkilileri kamuoyuna açıklama yaptı.

KHK İle Kapatılan Furkan Derneği Ankara'dan Açıklama!
10 Tem 2018 14:43:14

8 Temmuzda çıkarılan 701 sayılı KHK ile aralarında 3 Furkan Derneğinin de olduğu 12 dernek kapatılmıştı. Ankara Furkan İlim ve Hizmet Derneği yetkilileri derneklerinin kapatılması hakkında kamuoyuna açıklama yayınladılar.
Ayrıca dernek yetkilisi sosyal medyadan paylaşılan video ile açıklamada bulundu.

Yapılan açıklamada geçmişi tertemiz olan derneklerinin terörle bağlantısı olduğu ileri sürülerek kapatılmasını şiddetle kınadıklarını belirtildi.

Dernek yetkilileri tarafından yapılan açıklama şu şekilde;

Kamuoyuna duyurulur: "701 sayılı KHK ile terör örgütlerine veya Milli Güvenlik kurulunca devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna dair karar verilen yapı, oluşum veya gruplara aidiyeti, iltisakı veya bunlarla irtibatı olduğu tespit edildiği" gerekçesiyle kapatıldığı belirtilen Ankara Furkan İlim ve Hizmet Derneği ve temsilcilikleri olarak bu haksız, hukuksuz, delilsiz kararı şiddetle kınadığımızı halkımıza bildiriyoruz. Gerçeklikten fersah fersah uzak ve dayanaksız verildiği görülen bu kararı halkımızın vicdanına sunuyor ve en tabii hakkımız olarak yetkilere şu soruları soruyoruz:
1- Herhangi bir kuruma aidiyeti bulunmayan Furkan Derneği'nin hangi terör örgütü ile iltisak veya irtibatı tespit edilmiştir?
2- Devletin milli güvenliğine karşı nasıl bir faaliyet içerisinde bulunmuştur?
4- Türkiye Cumhuriyeti bir Hukuk Devleti ise biz hukuksuz olarak gördüğümüz bu kararı hangi kurum ve kuruluşlara taşıyarak hakkımızı arayabileceğiz?

Lütfen yetkililer bu sorulara cevap versinler. Bu soruların cevabı açık ve zaten herkesçe malumdur.
2008'de Ankara'da kurulan Furkan İlim ve Hizmet Derneği toplumun hayrı ve selameti, halkımızın Kur'an ve Sünnet ışığında bilinç ve fikriyata sahip olması gayesi ile ilmi, ahlaki, kültürel, sosyal ve yardımlaşma faaliyetleri ile bugüne kadar devam edegelmiş bir kurumdur. Kurulduğu günden itibaren hayrı kendine misyon bilerek yoluna devam eden bu kurumun adını terör ya da güvenlik sorunlarıyla anmak kabul edilebilir bir şey değildir ve buna dair tek bir delil bulunamazken alınan bu kararı büyük bir hayret ve esefle öğrenmiş bulunmaktayız. Tüm bu yazılanlara başta Emniyet Kuvvetleri olmak üzere 10 yıldır Derneğimizin faaliyetleri içerisinde yer almış maddi ve manevi hizmetlerinden ve yardımlarından istifade etmiş binlerce kişi şahittir. Mevcut şartlar ve durumlar bu haksız ithamlara karşı hukuki yolların çoğunu kapatmış olsa da yapılabilecek her türlü girişimde bulunarak haklı davamızdan vazgeçmeyeceğimizi kamuoyuna duyururuz.

Yalan ve karalama furyasının bitip gerçeklerin gün yüzüne çıktığı günlere en kısa zamanda ulaşmak temenni ve dualarıyla... Selam ve dua ile

Furkan İlim ve Hizmet Derneği yönetim kurulu


30 Ocakta yapılan operasyonda Furkan Vakfının tüm faaliyetlerine Adana valiliğinden geçici men kararı çıkmış ve vakfa kayyum atanmıştı. Ayrıca Türkiye genelinde Furkan Vakfı ile iltisaki olduğu iddia edilerek adı Furkan olan yaklaşık 30 ildeki vakıf ve derneğe de faaliyetten men kararı geldiği öğrenilmişti.

8 Temmuzda çıkarılan 701 sayılı son OHAL KHK'sı ile birlikte kapatılan Ankara, Gaziantep ve Malatya derneklerine bağlı temsilciliklerde kapatıldığı bilgisine ulaşılmıştı.



0 Yorum

Yorum Yaz