Kılıçdaroğlu: AKP kaynıyor

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, belediye başkanlarının istifasının istenmesini "AK Parti'nin kendi içindeki hesaplaşması olarak" yorumladı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Yolsuzluk dosyaları gizlenemiyor. Bir de tek adama koşulsuz itaat var. Tek adam rejimi var ve onlara uyuyor. Ama vekil arkadaşım AK Partili vekillerle konuşuyor. İçerisi kaynıyor, herkes rahatsız" ifadesini kullandı.

Kılıçdaroğlu: AKP kaynıyor
27 Eki 2017 11:59:53

KılıçdaroÄŸlu, 'Melih Gökçek'i Ankara'dan aday gösterir misiniz?' sorusuna "Hayır neden düşünelim" diye cevap verdi. 2019'da CumhurbaÅŸkanığı seçiminde aday olup olmayacağı yönündeki bir soruyu da "Bunu seslendirenler var ama erken" diye yanıtladı. 

KılıçdaroÄŸlu’nun  CNN TÃœRK'te Gece Görüşü programında sorulara verdiÄŸi yanıtlar şöyle:

Erken yerel seçim

Bizim varlık nedenimiz demokrasi. Bir ülke düşünün; nüfusunun yarısı tarafından seçilen belediye baÅŸkanları tarafından yönetilmesi gerekirken bakıyorsunuz bu belediye baÅŸkanlarının bazıları görevden alınıyor ya da istifa ettiriliyor. Bu çaÄŸrıyı neden yapıyoruz?

Demokrasinin namusunu korumak için yapıyoruz. Bu belediye baÅŸkanlarını ben seçmedim. Seversiniz veya sevmezsiniz ama bir belediye baÅŸka seçildi. Seçimle gelen seçimle gider. Halkın oyunu almıştır varsa bir yolsuzluÄŸu o konuda da ne yapılması gerektiÄŸi gayet açıktır, yargılama olur, yargılama sonucunda beraat edebilir, yargılanabilir. Bu süreci yok ediyorsunuz, bir kısım belediyeye kayyum atıyorsunuz, demokratik mi, hayır? DiÄŸer belediye baÅŸkanlarını istifaya zorluyorsunuz. 'GereÄŸini yaparım' diyorsunuz ne demek bu? Halkın seçtiÄŸi bir kiÅŸiyi belde halkı deÄŸil de bir baÅŸka otorite belediye baÅŸkanını istifaya zorlaması. Bu doÄŸru deÄŸil. Demokrasinin namusunu kurtaralım bari, seçime gidelim. Bu kadar basit. Kendinize güveniyorsanız seçime gidersiniz. 

Melih Gökçek istifası

Ben demokrasiyi savunuyorum, Melih Gökçek seçimle geldi. Siz seçimi demokrasi için vazgeçilmez olarak görüyorsanız gereÄŸini yapın. Bir kiÅŸi çıkıyor istifa edeceksiniz diyor, ama neden yok. Ne için istifa isteniyor. Bir belediye baÅŸkanında neden metal yorgunluÄŸu olsun. Görev süresini belirleyen halktır. Belediye baÅŸkanları bırakın halka hesap vermeyi, ailesine hesap veremez noktaya geldi. Ne diyecekler, 'gereÄŸini yaparım' dedi ben de korktum istifa ettim mi diyecekler. Gökçek'le de tartıştım ama bunların hepsi demokratik kurallar içinde oldu. Özgürce oturduk bir gazetecinin yönettiÄŸi toplantıda tartıştık. Sonuçta demokratik bir ortamda tartışıldı. Åžimdi siz hiçbir yasada olmayan bir yöntemi belirliyorsunuz. Çağırıyorsunuz istifa et diyorsunuz. Åžantajla, tehditle seçimle gelen birisi makamından atılabilir mi?

Ben hep diyordum ülkede dikta yönetimi var. 

Melih Gökçek'i belediye başkanı adayı olarak görür müsünüz?

Hayır neden görelim. Åžimdi kendi içlerinde bir hesaplaÅŸma yapıyorlar. Ama bu hesaplaÅŸmanın hukuka ahlaka aykırı olduÄŸunu biliyoruz. Ben demokrasinin namusunu kurtarmaya çalışıyorum. Ahmet DavutoÄŸlu'na da istifa edeceksin dediler, etti. Tek bir cümle edemedi. Bugün neden istifa edeyim diyen belediye baÅŸkanları kadar olamadı. Meydanlarda bağırıyorlar ey KılıçdaroÄŸlu neredesin diye, yanıt veriyorum; buradayım. 

AK Parti'nin kendi içindeki hesaplaşması

Bunların başında rant paylaşımı var. Büyük kentlerde yapılan operasyonlarda rant paylaşımı var. Yolsuzluk dosyaları gizlenemiyor. Bir de tek adama koşulsuz itaat var. Tek adam rejimi var ve onlara uyuyor. Ama vekil arkadaşım AK Partili vekillerle konuşuyor. İçerisi kaynıyor, herkes rahatsız. Bu neyi gösteriyor, çürümüşlüğü gösteriyor. İçten içe çürüyor. Tartışmalar var. Bizim partimizde bu tür şeyler olduğunda biz kamuoyuna açık yaparız. Şu kişi hata yapıyor diye söyleriz. Ama o partinin kültüründe tartışmalar kendi içlerinde yapılıyor.



0 Yorum

Yorum Yaz