'Kudüs Sokaklarındaki İbadetlerimiz Ve Protestolarımız Sürecek'

İsrail'in Mescid'i Aksa kapısına koyduğu metal dedektörleri ve kameraları kaldırmasını yeterli bulmayan binlerce Müslüman, Harem-i Şerif'e girmeyi reddederek, sokakta namaz kıldı. Müslümanlar İsrail polisinin Mescid-i Aksa'ya yönelik tüm kısıtlamaları sonlandırmasını talep ediyor.

'Kudüs Sokaklarındaki İbadetlerimiz Ve Protestolarımız Sürecek'
26 Tem 2017 14:48:07

İsrail'in Mescid'i Aksa önündeki metal dedektörleri ve kameraları kaldırma kararını yetersiz bulan ve kısıtlamaların tamamen kaldırılmasını isteyen Filistinli Müslümanlar, Harem-i Şerif'e girmeyi reddetti.

Binlerce Müslüman, akşam namazını sokaklardaki boş alanlarda kıldı.

'KUDÜS SOKAKLARINDAKİ İBADETLERİMİZ VE PROTESTOLARIMIZ SÜRECEK'

Arap basınının aktardığına göre, Mescid-i Aksa Hatibi Şeyh İkrime Sabri, "Kudüs sokaklarındaki ibadetlerimiz ve protestolarımız devam edecek. İsrail, 14 Temmuz'dan sonra getirdiği kısıtlamaları kaldırmadığı sürece, Mescid-i Aksa'ya girmeyeceğiz" dedi.

Kudüs İslami Vakıflar Dairesi'nden adının açıklanmasını istemeyen bir yetkili, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Mühendislerden oluşan Kudüs İslami Vakıflar Dairesi'nin teknik komitesi tarafından hazırlanan Mescid-i Aksa ile ilgili rapor dün akşam bize ulaştı. Raporda, Mescid-i Aksa'nın bazı kapılarının kapalı tutulduğu ve 14 Temmuz'dan önce bulunmayan bazı yeni uygulamaların olduğu belirtiliyor" dedi.



0 Yorum

Yorum Yaz