Kudüslü İki Genç Facebook Paylaşımları Nedeniyle Hapse Mahkum Edildi

İşgal rejimi Sulh Mahkemesi Filistinli iki gence sosyal medya sitelerinden Facebook'ta kışkırtıcılık yaptıkları gerekçesiyle hapis cezası verdi.

Kudüslü İki Genç Facebook Paylaşımları Nedeniyle Hapse Mahkum Edildi
14 Eyl 2017 13:32:23

Kudüslü Esir Aileleri Komitesi Başkanı Emced Ebu Asab, Quds Press Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada, işgal mahkemesinin 17 yaşındaki Ahmed Saide'yi 11 ay hapse mahkum ettiğini söyledi.

Ebu Asab, işgal mahkemesinin Saide'yi Facebook sayfasında Mayıs ayında Es-Silsile Kapısı'nda gerçekleştirilen bıçaklama eylemiyle ilgili paylaşımlar yaptığı için kışkırtıcılık yapmakla suçladığını ve Filistinli gencin Kudüs'ün Vadi El-Cud Mahallesi sakinlerinden olduğunu bildirdi.

Yerel kaynaklar, işgal mahkemesinin Ahmed Uveysat'ı da sosyal paylaşım siteleri aracılığıyla kışkırtıcılık yaptığı iddiasıyla 10 ay hapse mahkum ettiğini ve Uveysat'ın yedi aydır gözaltında tutulduğunu ifade etti.

İşgal güçleri 2015 ve 2016 yıllarında 400'den fazla Filistinliyi sosyal paylaşım sitelerindeki ve özellikle de Facebook'taki paylaşımları nedeniyle gözaltına aldı.

İşgal yönetimi Filistinlilerin sosyal paylaşım sitelerinde direnişle ilgili yaptıkları her tür paylaşımı şiddete teşvik ve kışkırtıcılık olarak nitelendiriyor.



1 Yorum
  • Furkan Haber - İslami Haber - Güncel Haber
    nafi 01 Oca 1970 02:00:00

    Bizler çocuklarımızı teknolojinin esiri haline getirirken, Silikon Vadisinin göbeğinde e-bay, Google, Apple Yahoo gibi teknoloji babalarının çocukları teknolojiden tamamen arındırılmış Waldorf School of The Peninsula diye bir okula gidiyorlar. Burada bilgisayar yok, akıllı tahtalar yerine eski kara tahtalar kullanılıyor, beyaz tebeşir, kalem ve kâğıt var. Çocuklar örgü, dikiş ve el işleri derslerine iştirak ediyorlar. Hikâye saatleri var çocuklar bu saatlerde hikâye okuyor ve kritik yapıyorlar.rnrnBu çocuklar google kullanmayı bilmiyorlar fakat hayata dair söyleyecekleri daha fazla sözleri var. Yırtılan giysilerini kendileri dikebiliyorlar, boş vakitlerine el işi yapıp kendilerini iyi hissedebiliyorlar.rnrnTeknoloji devlerinin çocukları eğitimlerini bizim modası geçti deyip attığımız değerlerle sürdürürken, bizim çocuklarımız büyük ebeveynlerinin yaşam tarzlarını küçümsemeye devam ediyorlar. Onların yaşam algılarını ve bakış açılarını kayda değer bulmuyorlar. Z kuşağı olarak adlandırılan bu çocuklar her şeyi kolay elde ediyor ve çabuk tüketiyorlar. Hayal kuramıyor, zorlukların üstesinden gelme noktasında direnç gösteremiyorlar. Çünkü hayatın içinde fakat hayattan kopuk bir yaşam sürüyorlar.


Yorum Yaz