Kur'an öğretimi yasakmış! 1940'ları yaşıyoruz

Alparslan Kuytul Hocaefendi, Furkan Vakfı Seyhan il temsilciliğinin ve bazı öğrenci evlerinin kapatılacağının kendisine sorulmasıüzerine "Eğer AKP yetkililerinin haberi yoksa işte ben buradan haber veriyorum. Kendileri gönderiyorsa demek ki zaten eski CHP'den farkları yok. Bir daha da dindar nesil yetiştireceğiz(!) falan demesinler." ifadelerini kullandı.

Kur'an öğretimi yasakmış! 1940'ları yaşıyoruz
07 Oca 2017 13:12:47

Furkan hareketi lideri Alparslan Kuytul Hocaefendi dün (6 Ocak 2017) akşam gerçekleştirmiş olduğu tefsir dersi sonrasında kendisine yöneltilen “Vakfınızın  Adana Seyhan temsilciliğinin ve vakfınız bünyesindeki eğitim faaliyetlerine katılan öğrencilerin kaldığı bazı öğrenci evlerinin mühürleneceğini duyduk. Bu konuda bilgi verir misiniz?” sorusuna “Eğer AKP yetkililerinin haberi yoksa işte ben buradan haber veriyorum. Kendileri gönderiyorsa demek ki zaten eski CHP'den farkları yok. Bir daha da dindar nesil yetiştireceğiz(!) falan demesinler.

Şunu bilsinler ki; ne bizi ne de İslami hareketi durduramayacaklar! Susturamayacaklar! Yalnızlaştıramayacaklar! Ve ileride çok daha güzel günler gelecek onu da engelleyemeyecekler!” şeklinde cevap vererek önemli açıklamalarda bulundu.

Açıklamanın tamamı;

Hiç Dikkat Etmeden İkinci Katla Birinci Katı Aynı Kefeye Koyarak, Burası Bir Yurttur Diyorlar!

Evet 10 gün kadar evvel Seyhan’daki temsilciliğe gelmişlerdi. İki katlı üst katında talebeler kalıyor. Önce iki katıda kiralamıştık yıllar evvel. Sonra temsilcilik için fazla gelince ikinci katı biz boşalttık. Daha sonra orayı talebeler tuttular. Ve gelen memurlar bilir bilmez birinci katın temsilcilik olduğuna hiç dikkat etmeden ikinci katla birinci katı aynı kefeye koyup burası bir yurttur diyorlar ve binanın tamamının kapatılmasına karar veriyorlar.

Gelen Yazıda Furkan Vakfı Diye Bir Kelimede Geçmiyor. Bilemiyorum Hatalarını Düzeltecekler mi, Düzeltmeyecekler mi? 

Arkadaşlarımız gittiler dediler ki; buranın birinci katı vakıf temsilciliği, ikinci kat ise öğrenci evi. Orası başka vakıf temsilciliği başka. Vakfın bir temsilciliği kapatılacaksa bu size mi düşmüş! Vakıflar Genel Müdürlüğü ne işe yarıyor! Onlardan böyle bir yazı yok ve gelen yazıda Furkan Vakfı diye bir kelimede geçmiyor. Bir Öğrenci evi bir yurt deniyor, bunun kapatılması deniyor. Ama orada vakfın temsilciliği var. Aşağıdan kapıyı kapattığınız zaman ikisi birden kapatılmış oluyor. Bunu arkadaşlarımız anlattılar. Bilemiyorum hatalarını düzeltecekler mi, düzeltmeyecekler mi? Efendim halıları aynı. Zamanında zaten biz kullanıyorduk. Bizden kalan halılar. Ne olacak yani halıyla?

Dindar Nesil Yetiştirecektiniz Öyle Mi? Böyle Mi Yetiştireceksiniz?

Sadece orası değil, talebelerden haberler geliyor. Bazı öğrenci evlerine gidiyorlar. Burası Furkan Vakfı'nın yurduymuş Ankara'dan Bakanlık’tan talimat geldi burayı kapatacağız diyorlar. Ve filan güne kadar burayı boşaltın mühürleyeceğiz diyorlar. Ben Türkiye'de tüm cemaatlere baskı yapıldığını ve yapılacağını iki, üç yıldır söylüyorum. Bize spor salonlarının verilmemesi bir alametti. Gelecek günlerin, yılların habercisiydi.

Ben Türkiye'de Tüm Cemaatlere Baskı Yapıldığını Ve Yapılacağını İki, Üç Yıldır Söylüyorum.

Yavaş yavaş başlıyorlar. O zaman spor salonları ile başladılar. Sonra düğün salonlarında yapıyoruz onları bile tehdit ediyorlar. Tehditlerin sayısını bilmiyorum.

Dünya alem bilsin, düğün salonlarının sahiplerini tehdit ediyorlar. Ondan sonra onunla da olmayınca zabıtalarla önce afişleri topluyorlardı. Biz yine mücadelemizi verdik devam ettik. Onunla da olmayınca bu sefer valilikler kaymakamlıklar aracılığıyla birçok konferansımız iptal edildi. Hepsinden haberiniz var. Bundan sonrakilerde ne olacak belirsiz.

Şimdi İş Başka Bir Aşamaya Geldi. Öğrenci Evleri Bir Takım Bahaneler İle Kapatılıyor.

Namaz kılınan yerleri sevmeyen bir kadro var. Bir öğrenci evi bile olsa namaz kılınıyorsa orayı yurt sınıfına sokup, nasıl ki sevmedikleri her adamı ya FETÖ ya Işid ya PKK diyerek istedikleri zaman içeri atıyorlar. Nasılsa bahane hazır. Ya Işid diyecekler, ya PKK, ya FETÖ damgayı vuracaklar. Şimdi aynen o şekilde. Talebeler diyelim ki buralara gelip giden, bizi seven talebelerse demek ki burası Furkan Vakfı'nın yurdudur diyorlar.

Bize Bağlı Resmi Bir Yurdumuz Yok.

Sedece bizi seven öğrecilerin tuttuğu öğrenci evleri olabilir, oradaki talebeler bize gelip gidiyor olabilir. Bazı insanlar evini dayıyor döşüyor aynı eşyalarla. Toptan alıyor ve ondan sonra talebelere kiraya veriyor. Eşyalar aynı olabilir ne var bunda birçok yer böyle?

KUR'AN ÖĞRETİMİ YASAKMIŞ! 1940'LARI YAŞIYORUZ!

Bu talebelerin verdiği bilgiye göre birkaç tane görevli geliyorlar orada Kur'an eğitim öğretimi yapıldığından dolayı zabıt tutuyorlar. Geldikleri zaman o sırada o mahalleden birkaç bayanda öğrenci evine gelmişler orada Kur'an okuyorlarken bu memurlar giriyorlar. Kur'an seslerini duyuyorlar. Siz ne yapıyorsunuz burada Kur'an öğretimimi yapıyorsunuz diyorlar. Kur'an öğretimi yasakmış! 1940'ları yaşıyoruz. CHP'nin tek parti zulmü diyorlar, CHP'yi kınıyorlar, 40'lı yılları kınıyorlar. Camiler ahıra çevrildi o zamanda diyorlar. Ve kendileri şimdi hala aynı kanunla hükmediyorlar. 1949 yılında çıkmış kanunla.

Her Kanun Değiştiren Hükümet Neden Bu Kanunu Değiştirmedi!

 Her kanunu değiştiriyorsunuz, sistemi bile değiştiriyorsunuz. Başkanlık sistemine bile geçiyorsunuz da neden şu kanunu değiştirmediniz? Bakın;"10.06.1949 tarihli 5442 sayılı il idaresi kanun hükümleri uyarınca valilikçe kapatılır."

 Ta 49 Senesinde Çıkmış Kanunla, 67 Sene Evvelinin Kanunuyla Hükmediliyor Ve Türkiye'de Hiçbir Şey Değişmiş Değil.

Namaz kılan Başbakan namaz kılan Cumhurbaşkanı vitrinde onlar gösteriliyor. Millet de sistem, rejim değişmiş, devlet İslamlaştı zannediyor.

Kanun hala 49'un kanunu! İsmet İnönü zamanının kanunu!

Dindar Nesli 49 Yılının Kanunuyla Mı Yetiştireceksiniz!

Ve o bayanlar oradayken Kur'an sesleri gelince Kur'an öğretimi yapılıyor diyorlar. Yani bir insan komşusuna Kur'an öğretemeyecek öyle mi? Ya da mesela birisi gidip Allah için bir yerde Kur'an öğretemez mi? İlla devletten izin mi alması gerekiyor?

 Kur'an Öğretmek Suç Mu? Suçmuş! Bakınız Tutanak;

Resmi tutanak altında memurların ismi de var onların ismini de okumayacağım.

 “İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün yazısı Vakıflar Genel Müdürlüğü Teftiş Başkanlığı'nın yazısına istinaden Yüreğir İlçesi Kaçak Faaliyet Komisyonu tarafından 19.12.2016 tarihinde yapılan incelemeler sonucunda Selahaddin Eyyubi Mahallesi Papatya Caddesi 380 Sk. Kahraman Apt. No:11 'de bayanlara Kur'an eğitimi verildiği (tekrar ediyor) içeride kadınlara Kur'an eğitim verildiği kadıların ve çucukların olduğu ancak herhangi bir ruhsatın olmadığı tesbit edilmiştir.”

 

Kur'an Öğretmek İçin İlla Devletten İzin Mi Alacağız? Almıyoruz Almayacağız!

 

Yani demek ki birisi gelse komşulara Kur'an eğitimi verse, veremeyecek öyle mi? Kur'an öğretmek için illa devletten izin mi alacağız? Almıyoruz almayacağız! Benim annem 1929 doğumlu 88 yaşında şu anda. Çocukluğumdan beri bana anlatır. 1930'lu yıllarda çocuk yaşlardayken köyün hocasından gizli gizli Kur'an öğrendiğini. O zaman da nasıl yasaksa şimdi de aynen devam ediyormuş biliyor muydunuz? Böyleymiş. Kur'an öğretmek için izin almamız gerekiyormuş. Hadi yurt için izin almanız gerekiyor dediniz. Kur'an için neden izin almamız gerekiyormuş?

Ben Bazen Hükümeti Tenkit Ediyorum Diye, Ondan Dolayı Oluyor Zannetmeyin!

15 Temmuz 2016 darbe girişimi kimeydi? Güya hükümeteydi, Cumhurbaşkanı’naydı değil mi? Onlara bir şey olmadı. Biz olsun istemeyiz zaten, iyi ki de olmadı. Peki o günden beri cemaatlere çok şey oldu mu olmadı mı? Cemaatler sus pus konuşmuyorlar. Yoksa onlarında yurtları kapatılıyor, öğrenci evlerine baskı yapılıyor. Yalnızca bize değil. Ben bazen hükümeti tenkit ediyorum diye ondan dolayı oluyor zannetmeyin. Hükümet ile beraber olan, hükümeti destekleyen, yanlışlarını bile alkışlayan nice hocalar var onlarında faaliyetleri engelleniyor.

 MEMLEKET KİMİN ELİNDE(!)

Vitrinde namaz kılanlar görünüyor. Ama devlet kimin elinde? Bu darbe kime yapıldı? Hükümete bir şey olmadı. Hükümetten kimse tutuklanmadı. Darbe esnasında kimse öldürülmedi. Ne Bakanlar ne Başbakan ne cumhurbaşkanı. Ama o günden beri cemaatlere vurulmayan darbe kalmadı.

O Günden Beri Cemaatlere Vurulmayan Darbe Kalmadı!

Darbenin asıl sebebi bu!

Sevmedikleri adama FETÖ diyorlar içeri alıyorlar. Demek ki darbe bunun için yapılmış. Darbenin asıl sebebi bu. Aladağ'daki yangının da asıl sebebi bu.

 Allah'tan Korkmaz Alçaklar 12 Tane Kız Çocuğunu Orada Yaktılar.

Allah belanızı verecek sizin! Allah belanızı verecek! Sizde o cehennemde onlardan çok daha şiddetli yanacaksınız. Allah belanızı verecek, 12 tane çocuğu yaktınız! Bütün yurtları kapatmak için bahane olsun diye. Ogün bu gündür yurtlara baskı baskın baskın! Neden yangın çıktı?  Ve ondan sonra 4-5 tane daha yurt yaktılar?

O zamanlar hatırlayın bir siyasi partinin başkanı "Yurtlar devlete devredilsin yangınlar dursun" dedi. Ne demek istedi? Biz yapıyoruz demek istedi. Yurtlar devlete teslim edilmezse kundaklamaya yangın çıkarmaya devam edeceğiz demek istedi. Ve kimse bir şey yapmıyor. Sen nasıl bunu söyledin gel bakim diyen yok.

Devlet Ellerine Geçmiş Bu Adamlar Açıkça Hükümeti De Tehdit Ediyorlar.

Cumhurbaşkanı’nı da tehdit ediyorlar. Elimde 38 tane Cumhurbaşkanının yolsuzluğuna dair belge var diyor ama hiçbir şey yapılmıyor bu adamlara.

Herkesi Susturan Hükümet Neden Bunu Susturmuyor?

Bunlar cemaatleri bitirsinler diye hapishaneden çıkarıldılar. Ne demişlerdi çıkınca hapishanenin kapısında? “Cemaatlerin kökünü kazıyacağız” dememişler miydi? Ve Dindar nesil yetiştirecekmiş bu hükümet.İşte hükümetin gönderdiği memur bu zabtı tutuyor.

Zaten Karar Verilmiş! Laf Olsun Diye Geliyor Oraya!

Belki de toplanıp ölülerine Yasin okumak istemişte olabilirler, bilemiyorum. Siz misiniz bunu yapan? Bu adam bütün katlar aynı diyor. Bütün katların aynı olması ne zamandan beri suç oldu? Sen birinci katta oturmuşsun diğer katları nerden biliyorsun? Eğitim öğretim yapıldığını sana kim söyledi? Böyle bir şey yapmıyoruz dedikleri halde yine de bu zabtı tutuyorlar. Zaten karar verilmiş yani laf olsun diye geliyor oraya. Bunların her birisinin ev sahibi ile kontratı var. Ev sahibinden gitmiş kendisi kiralamış. Talebe talebeyi çağırır. Öyle öyle ev dolmuş olabilir. Sana kim dedi burası yurttur?

AKP Dönemi CHP'nin Tek Parti Dönemi Gibi.

Bir insan arkadaşına Kur'an öğretemez mi? Kur'an öğretmek için devletten izin mi alacağım ben? AKP dönemi CHP'nin tek parti dönemi gibi.

AKP'NİN ELİ İLE YAPIYORLAR!

Bunlar Yapıyorsa Bir Bildiği Vardır Canım Desinler.

Namaz kılan başbakan, namaz kılan Cumhurbaşkanı vitrinde olsun ki insanlar anlamasınlar.Bunlar yapıyorsa bir bildiği vardır canım desinler. Halbuki ip kimlerin eline geçmiş?

Eğer AKP Yetkililerinin Haberi Yoksa İşte Ben Buradan Haber Veriyorum!

Kendileri gönderiyorsa demek ki zaten eski CHP'den farkları yok! Bir daha da dindar nesil falan demesinler o zaman.

Şunu Bilsinler Ki;

 Ne Bizi Ne De İslami Hareketi Durduramayacaklar!

Susturamayacaklar!

Yalnızlaştıramayacaklar!

Ve İleride Çok Daha Güzel Günler Gelecek Onu Da Engelleyemeyecekler!

Vakfınızın Seyhan temsilciliğinin ve vakfınız bünyesinde eğitim faaliyetlerine katılan öğrencilerin kaldığı bazı öğrenci evlerinin mühürleneceğini duyduk. Bu konuda bilgi verir misiniz?



1 Yorum
  • Furkan Haber - İslami Haber - Güncel Haber
    Ercan 01 Tem 2017 15:57:00

    Ben haberin tamamını okudum.bek kesinlikle hiçbir partiyi tutmuyorum bunu başta belirtmek istedim. Dikkatimi Çeken ikişey oldu. Bir çok yerde bu konuyu.anlatan zat haklı. 1- Cumhuriyetin İlk yılları ile şimdiki devri nasıl birbiri ile mukayese ediyor. Bilindiği gibi ; Cumhuriyetin ilkyıllarında Darağaçları kurulup ilim ve bilim sahibi mümin din adamları , laiklik karşıtı paşalar , kürt olupta türkçe bilmediği için insanlar asılmıştır. Nasıl ilişkilendirdi merak ettim. 2- O zamanlar hatırlayın bir siyasi partinin başkanı "Yurtlar devlete devredilsin yangınlar dursun" dedi. Bunu söyleyen siyasi parti başkanı kimdir? Bu soruları cevaplamak sizin üstünüze borçtur. Bir ithamda bulunuyorsanız bunları açıklamak zorundasınız. Selam ve Dua ile..


Yorum Yaz