Kurtulmuş referandum için tarih verdi

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, anayasa değişikliği teklifine ilişkin "Meclis kararını verdikten sonra en doğrusu, en kısa süre içerisinde referanduma gitmektir. Muhtemelen nisan ayının hemen başında referanduma gidilecektir" dedi.

Kurtulmuş referandum için tarih verdi
16 Oca 2017 15:09:53

Referandum tarihi için son dakika açıklaması geldi. Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş yeni anayasa değişikliği tekliflerinin Meclis'te kabul edilmesi halinde olası referandum için tarih verdi.  Numan Kurtulmuş, Anayasa değişiklik teklifi görüşmelerine ilişkin 'Nisan başında referanduma gidilir' dedi.

Kurtulmuş sürece ilişkin şu açıklamalarda bulundu:

MECLİS'TE İKİNCİ TUR GÖRÜŞÜLECEK

İlk turdaki seçim sonuçları ikinci turun aynasıdır. Farklı bir sonuç çıkmayacağı kanaatindeyim. Erken seçim konusu ise; Parlamento bu konuyu çözemezse o zaman erken seçime gidilebilir. Erken seçimin doğru olmadığı kanaatindeyim. Parlamento 2019'a kadar görevini sürdürecektir. Nihayetinde Türkiye referanduma gidiyor.

İLK DÖRT MADDEDE DEĞİŞİKLİK TEKLİFİ OLDU MU?

AK Parti bu anayasa teklifini hazırlarken ilk 4 maddeyle ilgili herhangi bir gündem olmamıştır. Bu maddelerde değişiklik söz konusu dünde bugünde söz konusu değildir.

REFERANDUM NE ZAMAN?

Meclisten bu konuda karar çıktıktan sonra referanduma en kısa sürede gitmek en doğrusudur. Zannediyorum ki mümkün olan en kısa sürede Nisan ayı başında referanduma gidilecektir.



0 Yorum

Yorum Yaz