Limon fiyatları artıyor

Limon fiyatları aldı başını gidiyor. Bahçede kilogramı 1 ila 1,5 Türk lirası arasında satılan limon, tezgahlarda kilogramı yaklaşık 10 liraya satılıyor.

Limon fiyatları artıyor
12 Ağu 2018 13:24:50

Türkiye'nin en önemli narenciye üretim merkezlerinden biri olan Çukurova'da üretilen limonun fiyatı aldı başını gidiyor.

Adana'daki marketlerin manav reyonlarında satılan limonun kilogram fiyatını gören şaşkına dönüyor. Vatandaşlar, perakende de kilogram fiyatı 10 lirayı gören limon fiyatlarından memnun olmuyor.

DALINDA KİLOSU 1,5 LİRA

Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, fidanlarda ve erkenci türde hasadı yapılan limonun boyutuna göre dalında 1 ila 1,5 TL arasında alıcı bulduğunu söyledi.

Bazı marketlerde limonun kilogram fiyatının 10 TL'den satışa sunulduğunu belirten Doğan, "satışa sunulan bu ürünlerin etiketinde alış fiyatı 5 TL, vergiler 0,73, sevk giderleri 0,12, mağazacılık giderleri de 0,88 TL olmak üzere maliyet toplamı 6,73 TL gibi rakamlar yer alıyor. Limonun üretici satışı ile perakende fiyatı arasında uçurum var. Yüreğir Ovası'nda yer alan narenciye bahçelerindeki diğer limon türünün hasadına ise Eylül ayının başında başlanılacak" açıklamasında bulundu.

   

 



0 Yorum

Yorum Yaz