Liseli Gençten Sokak Ortasında Cinayet

Batı medeniyetinin etkisiyle içinden çıkılmaz bir bunalım ve yozlaşmayla karşı karşıya kalan ve bundan en ciddi şekilde etkilenen genç nesil nefsinin esaretiyle günah bataklığından bir türlü kurtulamıyor. Eskişehir’de yaşanan son olayda da bu gerçek gözler önüne serildi. Eskişehir'de tartıştığı arkadaşını bıçakla öldüren genç kız gözaltına alındı.

Liseli Gençten Sokak Ortasında Cinayet
07 Eki 2017 16:57:05

Olay dün saat 15.30 sıralarında Şirintepe Mahallesi Merkez Sokak'ta meydana geldi. Daha önceden birbirlerine hakaret edici sözler kullandıkları için aralarında husumet bulunduğu öne sürülen öğrenci olmayan Melih Efeler ile liseli Aleyna İncedağ, sokakta karşılaşınca tartıştı.

Tartışma ardından Aleyna İncedağ, Melih Efeler'in tek bıçak darbesiyle göğsünden yaraladı. Aleyna İncedağ, bıçağı yere atıp kaçtı. Efeler, çevredekilerinçağırdığı ambulansla Eskişehir Yunus Emre Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Efeler, doktorların çabasına rağmen kurtarılmadı.

Polis ekipleri Aleyna İncedağ'ı kısa süre sonra kent merkezinde yakaladı. Gözaltına alınan İncedağ, polislere Melih Efeler ile aralarında eskiye dayanan husumet bulunduğunu, yolda karşılaştıklarında tartıştıklarını anlattı. İncedağ, Melih Efeler'in üzerine doğru gelmesi üzerine yanında taşıdığı bıçağı çıkarıp ona doğru salladığını söyledi. Genç kız, yapılan sorgu ardından adliyeye sevk edildi.

GENÇLERDE SUÇ ORANI

Ülkemizde bilindiği üzere suçların yarısını 25 yaşın altındaki yaş diliminde bulunan çocuklar ve gençler işlemektedir.  İleri yaşlarda suç işleyenlerin yüzde doksanın da çocukluk ve gençlik çağında suç işlediği de göz önünde bulundurulursa gençlerin doğru bir şekilde eğitilmesi zaruret olarak gözüküyor.

KUR'ANİ EĞİTİM ŞART

Yıllarca okula giden ama nefsi eğitilmeyen gençler hayatının baharında uyuşturucu, alkol, intihar, cinayet ve her türlü günahın içerisinde kaybolup gidiyor. Hâlbuki içinde bulunduğumuz bu kötü halden kurtulmanın tek çaresi bu bozuk medeniyetin peşini bırakmak ve kendi medeniyetimize dönmektir. Bunun için de asıl rehberimiz olan Kur’an’ın eğitim metoduyla nefisler terbiye edilmelidir.



1 Yorum
  • Furkan Haber - İslami Haber - Güncel Haber
    HÜSEYİN ŞAŞMAZ*** UZUN 10 Eki 2017 20:08:00

    KUR'ANİ EĞİTİM ŞART  Yıllarca okula giden ama nefsi eğitilmeyen gençler hayatının baharında uyuşturucu, alkol, intihar, cinayet ve her türlü günahın içerisinde kaybolup gidiyor. Hâlbuki içinde bulunduğumuz bu kötü halden kurtulmanın tek çaresi bu bozuk medeniyetin peşini bırakmak ve kendi medeniyetimize dönmektir. Bunun için de asıl rehberimiz olan Kur’an’ın eğitim metoduyla nefisler terbiye edilmelidir.rn*** Yeni Nesillere Duyurulur...


Yorum Yaz