Liseye giriş sınavı örnek soruları açıklandı

Liseye giriş sınavı örnek soruları, saat 15:00 itibarıyla Milli Eğitim Bakanlığı'nın resmi internet sitesi üzerinden erişime açıldı.

Liseye giriş sınavı örnek soruları açıklandı
28 Ara 2017 14:31:47

Liseye giriş sınavı örnek soruları, MEB tarafından erişime açıldı. Yeni liseye giriş sınavı öncesinde Milli Eğitim Bakanlığı, örnek soruları yayınladı. Yeni sistemin örnek sorularını görüntülemek isteyen öğrencilerin Milli Eğitim Bakanlığı'nın internet sitesine girmesi yeterli oluyor.

LİSEYE GİRİŞ SINAVI ÖRNEK SORULARI ERİŞİME AÇILDI

Liseye giriş sisteminde kaldırılan TEOG sisteminin ardından uygulanacak olan yeni liseye giriş sınavı için Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), bugün yaptığı duyuruda yeni sınav için örnek soruların saat 15:00'de erişime açılacağını duyurmuştu.

Saat 15:00 itibarıyla Milli Eğitim Bakanlığı'nın resmi internet sitesi üzerinden (meb.gov.tr) liseye giriş sınavı örnek soruları erişime açıldı.

İşte liseye geçiş sınavı örnek soruları;

LİSEYE GİRİŞ SINAVI ÖRNEK SÖZEL SORULARI

LİSEYE GİRİŞ SINAVI ÖRNEK SAYISAL SORULARI

MEB tarafından yapılan duyuruda aşağıdaki ifadelere yer verildi;

"Sınavla öğrenci alan fen lisesi, sosyal bilimler lisesi, Anadolu lisesi ve proje temelli liselere yerleştirme sınavına ilişkin örnek sorular yayımlandı.

“Sözel Bölüm” ve “Sayısal Bölüm” olarak iki ayrı kitapçık ve iki ayrı optik cevap formu ile Haziran ayında iki oturumda gerçekleştirilecek sınav, 75+60 = 135 dakika sürecek. Sınavda çoktan seçmeli 90 soru yer alacak.

Soruların derslere göre dağılımı ise şöyle olacak:

SÖZEL BÖLÜM (75 dakika)

SAYISAL BÖLÜM (60 dakika)

Türkçe

20

Matematik

20

T.C İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük

10

Fen Bilimleri

20

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi

10

 

 

Yabancı Dil

10

 

 

TOPLAM

50

TOPLAM

40

Eğitim sisteminde yer alan öğretim programlarının hedefleri, öğrencilerin okulda ne öğrendiği ve öğrendikleriyle neler yapabildikleri üzerinde yoğunlaşacak. Bu doğrultuda sınavla öğrenci alan liselere yerleştirilme sınavı, 8.sınıf kazanımlarıyla birlikte kazandırılmak istenen becerilere odaklanan bir sınav olacak."



0 Yorum

Yorum Yaz