Meclis’e yeni güvenlik önlemleri

Meclis başkanlık divanı, muhalefetin itirazlarına rağmen yeni yasama yılı için kısıtlamaları artırdı.

Meclis’e yeni güvenlik önlemleri
13 Eyl 2017 16:40:42

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yaptığı güvenlik planlamasında, Meclis kulislerine milletvekillerinin danışmanları dahil kimsenin girişine izin verilmeyecek.

Yeni güvenlik planlamasında Meclis’e girişlere farklı kısıtlamalar getirecek. Bunlar, ziyaretçi sayısına sınırlama, bir yıl hapis cezası alanların Meclis’e girişinin yasaklanması ve ana binaya turnikeli sistem kurulması gibi uygulamaları içeriyor.

Öte yandan gazeteci ve personele de ayrı kapı uygulaması getirildi. Buna göre araçla gelen personel, milletvekili danışmanları, parlamento muhabir, kameraman ve fotoğrafçıları  ve bu kişilerin birlikte getirdiği misafirler, Güvenlik Kapı ile Çankaya Kapı arasında mevcut alana açılacak ayrı bir kapıyla giriş yapacak.

Kulis yasağı

Gazeteciler araçlarını kendilerine tahsis edilen alana park ettikten sonra güvenlik kontrolünden geçerek yaya olarak yerleşkeye giriş yapabilecek.

Ancak gazetecilerin için asıl önemli olan kulis yasağı oldu. Buna göre kulislere milletvekilleri danışmanları dahil hiç kimse giremeyecek. Kulislerde bakanlara yalnızca bir koruma ve bir danışman eşlik edebilecek.



0 Yorum

Yorum Yaz