Medyanın Algı Operasyonuna Sosyal Medyadan Tepki

Bugün birçok yandaş ve tetikçi medyada çıkan, Alparslan Kuytul Hocaefendi ve arkadaşlarına yönelik “41 yıl hapis cezası istemi” başlıklı algı dolu haberlere karşılık tepki yağdı.

Medyanın Algı Operasyonuna Sosyal Medyadan Tepki
14 Eyl 2018 19:38:39

Bugün birçok yandaş ve tetikçi medyada çıkan, Alparslan Kuytul Hocaefendi ve arkadaşlarına yönelik “41 yıl hapis cezası istemi” başlıklı algı dolu haberlere karşılık tepki yağdı. Ayrıca sosyal medyada birçok hesap iddianamedeki suçlamalara tepki gösterdi.

"Suçlamalar tatmin edici olmaktan uzak"

Levent Baştürk kişisel sosyal medya hesabı üzerinden getirdiği tepkide, "İddianamede isnat edilen suçlardan biri, 'dini inanç ve duyguların istismarı suretiyle dolandırıcılık'. Challenger'i düşürenler, yanmaz kefen satanlar, kendine ve sülalesine hizmeti cennet garantisi olarak sunanlar bu kategoriye girmiyor anlaşılan!" ifadelerini kullandı.
Ayrıca Baştürk, "Kuytul'a yönelik diğer suçlamalar da tatmin edici olmaktan oldukça uzak." diyerek tepkisini ortaya koydu.

"Böyle yargı düşman başına"   Bir diğer tepki veren isim İslam Özkan oldu.
Özkan tepkisinde Ak Parti hükûmetine yüklenerek, "Böyle yargı düşman başına. Alpaslan Kuytul din istismarı yaptığı için 41 yıl isteniyorsa AKP ve liderliği için kaç yıl istemek lazım acaba? Bir de ilk iddianamede FETÖ, el-Kaide ve PKK suçlamaları vardı. Kuytul size göre aynı anda hepsiyle ilişki içerisindeydi. Ne oldu da caydınız?" dedi.

Semra Kuytul: Son dakika haberleri yalan ve algıdır

Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin eşi Semra Kuytul, medyada yer alan iddianame haberlerine ilişkin tepki gösterdi. Semra Kuytul, "Alparslan Kuytul Hocaefendi ile ilgili "istenen ceza belli oldu" başlığıyla SON DAKİKA haberleri YALAN VE ALGIDIR." derken kişisel sosyal medya hesabı üzerinden açıklamalarda bulundu.


0 Yorum

Yorum Yaz