Mehmet Metiner: Emevi Camii’nde Namaz Kılacağız

Ak Parti eski milletvekili ve Star Gazetesi Yazarı Mehmet Metiner, dün Habertürk’teki ‘Türkiye’nin Nabzı’ programında Suriye meselesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Mehmet Metiner: Emevi Camii’nde Namaz Kılacağız
12 Eyl 2018 15:48:04

Metiner, ‘Gerçekçi politikalar şart’ diyen Prof. Dr. Özcan Yeniçeri’ye tepki gösterdi. Yeniçeri’nin ‘Emevi Camii’nde namaz kılacaktınız’ sözlerine ise Metiner ‘Yine kılacağız inşallah, Esad’ı da almayacağız, Ruhani ile kılarız” ifadeleriyle karşılık verdi.

Suriye’yi Esad’ın bütünleştiremeyeceğini savunan Metiner, “Suriye’yi Suriye halkı bütünleştirecek. Esad gibi eli kanlı bir diktatör bunu yapamaz” görüşünü dile getirdi.   ‘PKK ile ÖSO bir tutulamaz’ diyen Metiner, “Şimdi TSK’nın Güneydoğu’daki operasyonları ile Esad’ın ülkesindeki operasyonları bir mi?’ dedi.   Program boyunca Amerika’nın Suriye’deki birtakım grupları bölgeyi karıştırmak adına kullandığını dillendiren Metiner, ÖSO’nun ABD ve İsrail ile ilişkiler açısından denklemin neresinde durduğunu ise yorumlamadı.   Hükümetin, son dönemde İran ve Rusya ile birlikte hareket ederek 'Emevi Camii' ile sembolize edilen eski politikasından geri döndüğü biliniyor.


0 Yorum

Yorum Yaz