Merkez Bankası eski Başkanı'ndan Albayrak'a: Hayal aleminde yaşıyor

Merkez Bankası eski Başkanı ve İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Durmuş Yılmaz, Berat Albayrak'ın ekonomiye dair yaptığı açıklamalarını eleştirdi.

Merkez Bankası eski Başkanı'ndan Albayrak'a: Hayal aleminde yaşıyor
08 Haz 2019 09:51:14

Merkez Bankası eski Başkanı ve İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Durmuş Yılmaz'dan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'a dikkat çeken bir tepki gösterdi.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın “3 ay sonra tekrardan tek haneli enflasyonları göreceğiz” açıklamalarını eleştiren İYİ Partili Yılmaz, “Saygısızlık etmek istemem ama Sayın Bakan hayal aleminde yaşıyor. Başarı diye gösterdiği şey üzerinde oturup ağlanması gereken bir durum” ifadelerini kullandı.

Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak'ın 'hayal alemi'nde yaşadığını belirten Merkez Bankası eski Başkanı ve İYİ Partili Yılmaz, şu açıklamayı yaptı:

“Cari açığımız kapanıyor, dengeleniyoruz dediği şey 4 milyon 730 bin işsiz demektir. Bu daha da artacaktır. Bunun övünülecek bir tarafı yok. Dengelenme denilen şey ekonominin küçülmesi, fakirleşme demek. Bundan başarı hikayesi çıkarmanın anlamı yok.”


0 Yorum

Yorum Yaz