Mescid-i Aksa’nın girişindeki metal dedektörler gitti, akıllı kontrol sistemi geliyor

Mescid-i Aksa’nın girişindeki metal dedektörleri kaldıran İsrail, bölgeye, ‘akıllı kontrol sistemleri’ yerleştirme kararı aldı.

Mescid-i Aksa’nın girişindeki metal dedektörler gitti, akıllı kontrol sistemi geliyor
25 Tem 2017 13:34:36

Filistinlilerin günler süren protestoları ve uluslararası toplumdan gelen tepkilerin ardından Mescid-i Aksa’nın girişindeki metal dedektörleri kaldıran İsrail, bunun yerine akıllı kontrol sistemlerinin yerleştirileceği açıkladı.

Karar, Başbakan Benyamin Netanyahu başkanlığında dün gerçekleştirilen kabine toplantısında alındı.

‘DEDEKTÖRLERİN ETKİLİ OLDUĞUNU BİLMEK İÇİN GÜVENLİK UZMANI OLMAYA GEREK YOK’

Ancak metal dedektörlerin kaldırılması kararı, başta İsrail Kültür ve Spor Bakanı Miri Regev olmak üzere çok sayıda kişinin tepkisini çekti. Kararı ‘talihsiz’ olarak niteleyen Regev, “Dedektörlerin caydırıcı ve güvenlik açısından etkili olduğunu bilmek için güvenlik uzmanı olmaya gerek yok” ifadesini kullandı.

FİLİSTİNLİLER SABAH NAMAZINI YİNE MESCİD-İ AKSA’NIN KAPISINDA KILDI

Öte yandan metal dedektörlerin kaldırılmasına karşın Filistinliler sabah namazlarını içeri girmeyerek Mescid-i Aksa’nın kapısında kıldı.

Namazın ardından Anadolu Ajansı’na açıklamalarda bulunan Mescid-i Aksa Vakfı Basın Sözcücü Firas Dibs, Kudüs Müftüsü Muhammed Hüseyni, Mescid-i Aksa Müdürü Ömer Kisvani ve diğer vakıf yetkililerinin sabah 08.00’de toplantı yapacaklarını söyledi.

Dibs, "Şu anda kapıda metal arama dedektörleri ve kamera gözükmüyor, hepsi kaldırıldı. Kudüs halkı ulemanın bu sabahki toplantıda ne karar vereceğine kulak kesilmiş durumda. Zannediyorum ulema bugün Aksa’ya girme kararı alacak" diye konuştu.



0 Yorum

Yorum Yaz