MHP'nin af teklifine Erdoğan'dan ilk yorum

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD ziyareti öncesi Atatürk Havalimanı'nda basın toplantısı düzenledi.

MHP'nin af teklifine Erdoğan'dan ilk yorum
23 Eyl 2018 12:11:36

Erdoğan, ABD'ye ziyareti öncesi Atatürk Havalimanı'nda düzenlediği basın toplantısında MHP 'nin ' af teklifi'ne ilişkin, "Biz bazı açıklamaları duyduk. Fakat bizim bu konudaki temel ilkemiz şudur: Af konusu eğer bir suç devlete karşı işleniyorsa devletin bunu af yetkisi olabilir. Fakat şahıslara karşı işleniyorsa bunun af yetkisi devlette değildir. Bunu affedebilecek merci mazlum mağdur insanların ta kendisidir. Af ile ilgili talebin içeriği Meclis'e gönderildiğine göre arkadaşlarımız gerekli çalışmaları yapar atılacak adım varsa üzerinde durulur. Konuşulanlara bakıldığında bunlar kişileri de ilgilendiren bir durum. 162 bin kişinin devletle alakası konusunda arkadaşlarıma sordum devlete karşı işlenmiş bu sayıda bir suç söz konusu değil dediler." dedi.

MHP İLE İTTİFAK GÖRÜŞMELERİ

Erdoğan, MHP ile olan ittifak görüşmeleriyle ilgili de değerlendirmelerde bulundu. Erdoğan, MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin "İstanbul'da aday göstermeyeceğiz" açıklamasının hatırlatılması üzerine "AK Parti olarak bizim şu anda bütün hedefimiz tüm belediyelerde seçime girmek üzere hazırlığımızı sürdürmektir, ona göre hazır olmaktır ve şu anda biz Cumhur İttifakı noktasındaki hassasiyetimiz neyse bundan sonraki süreçte de aynı hassasiyeti tabii ki koruruz, böyle bir dayanışma içinde olmayı arzu ederiz. İttifakın ülkenin geleceği açısından önemli olduğunu düşünüyoruz" diye konuştu. 

YENİ HAVALİMANI'NIN AÇILIŞI

3. Havalimanı'nın açılışıyla ilgili de bir erteleme olmadığını kaydeden Erdoğan, 29 Ekim'de açılışın yapılacağını söyledi.

TRUMP İLE GÖRÜŞME

Erdoğan, "ABD ziyaretinde Donald Trump ile bir görüşme gerçekleştirecek mi siniz?" sorusuna, "ABD tarafından bir talep gelirse değerlendiririz. Şu anda herhangi bir şey söz konusu değil." cevabını verdi.

ALMANYA'YA TEŞEKKÜR

BM'nin ardından Almanya'yı ziyaret edeceğini söyleyen Erdoğan, "Ziyaretim devlet ziyareti niteliğinde olacaktır. Bu yurt dışına yapacağımız ilk devlet ziyaretini teşkil edecektir. Sayın Angela Merkel ile de bir araya geleceğiz. Almanya ziyaretim sırasında öncelikli hedefimiz son birkaç yılda yaşananların geride bırakılması olacaktır. Atabileceğimiz adımlar olacaktır. Bu arada malum, Hazine ve Maliye Bakanımız, Ticaret Bakanımız Almanya ziyareti ile de ön görüşmeler başlatılmıştı. Sayın Merkel'in ırkçılığa karşı net tavrını takdirle karşılıyoruz. Terörizmle mücadelede işbirliğimizi geliştirmeye hazır olduğumuzu bildireceğim.



0 Yorum

Yorum Yaz