• Anasayfa
  • GÜNDEM Haberleri
  • Mısır'a iade edilen Muhammed Abdulhafız işkence sonucu yargıç sormadan tüm suçlamaları kabul etti

Mısır'a iade edilen Muhammed Abdulhafız işkence sonucu yargıç sormadan tüm suçlamaları kabul etti

Muhammed Abdulhafız’dan üzücü haber. Sisi’nin yargıçlarının karşısına çıkarılan Muhammed Abdulhafız, savcı sormadan suçlamaları kabul etti. Abdulhafız’ın gördüğü işkencelerden akli melekesini kaybettiği ifade ediliyor.

Mısır'a iade edilen Muhammed Abdulhafız işkence sonucu yargıç sormadan tüm suçlamaları kabul etti
05 Mar 2019 13:14:54

Atatürk Havaalanından Mısır’a geri gönderilen Muhammed Abdulhafız’ın dün “mahkemeye” çıkarıldığı öğrenildi.

Gözlerinin iyi görmediği ve akli melekelerini kaybettiği gözlenen Abdulhafız’ın, savcı karşısında henüz sual gelmeden suçlamaları kabul ettiği aktarıldı.

17 Ocak’ta Somali’den geldiği Atatürk Havaalanı’ndan Mısır’a ters kelepçelenmiş bir vaziyette geri gönderilen Abdulhafız, o tarihten bu yana “gizli hapishaneler” olarak nitelendirilen ve resmî kayıtlarda görünmeyen işkence merkezlerinin birinde tutuluyordu. Duruşmada bulunan arkadaşları Abdulhafız’ın ağır işkencelere maruz kaldığını ve kendilerinin de onun bağırtılarını duyduklarını, sonuçta da aklını kaybettiğini açıkladılar.

Muhammed Abdulhafız’ın Atatürk Havaalanından Mısır’a geri gönderildiği 4 Şubat’ta paylaşılan bir fotoğrafla ortaya çıkmıştı. Ancak daha sonra yayınlanan yazışmalar havaalanına geldiği andan itibaren arkadaşlarının Türkiye’ye girmesi için devreye girdiklerini; buna rağmen Abdulhafız’ın gıyabında idam cezasıyla yargılandığı ülkesine geri gönderildiğini gözler önüne sermişti.

Abdulhafız, geçtiğimiz günlerde idam edilen 9 gençle aynı davadan; Savcı Hişam Bereket’e suikast davasından idam cezasıyla yargılanıyor.

İlgili Haber; Türkiye idamla yargılanan İhvan mensubunu Mısır'a iade etti


0 Yorum

Yorum Yaz