MİT TIR'ları davasında beraat kararı

MİT TIR'ları davasında adliyede gösteriye katıldığı iddiasıyla yargılanan eski milletvekili Şafak Pavey, ilk duruşmada beraat etti. Kararda yeterli ve inandırıcı delil bulunamadığı belirtildi.

MİT TIR'ları davasında beraat kararı
25 Eyl 2018 17:11:08

Eski CHP İstanbul Milletvekili Şafak Pavey'in, MİT TIR'ları davası sırasında adliye içinde yürüyüş ve gösteriye katıldığı iddiasıyla yargılandığı dava, ilk duruşmada karara bağlandı. 3 yıla kadar hapsi istenen Pavey, beraat etti.

İstanbul 38. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, tutuksuz sanık Şafak Pavey ve avukatları katıldı.

Suçlamayı reddeden Pavey, "Olay tarihinde İstanbul Milletvekili ve Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Bağımsız Denetmeni'ydim. İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde gazeteci meslektaşlarım Can Dündar ve Erdem Gül'ün yargılamaları yapılmaktaydı. Davanın kapalı görülmesi sebebiyle koridorda diğer bekleyenlerle birlikte duruşmanın sonlanmasını bekledim" dedi.

Adliye içinde gösteri yapılmadığını söyleyen Pavey, "Adliye koridorunda sessizce bekledik. Fakat herhangi bir yürüyüş ve gösteri yapılmamıştır. Sol kol ve bacağım protezdir. Fiziki olarak kalabalığa katılarak yürüyüş yapmak ve alkışlamak gibi eylemleri yapmam mümkün değildir. Beraatimi talep ederim" diye konuştu.

Mahkeme, sanığın cezalandırılması için yeterli ve inandırıcı delil elde edilemediği gerekçesiyle beraat kararı verdi.



0 Yorum

Yorum Yaz