Müjde! Grup Furkan’ın Yeni Albümü Çıktı!

20 yıldan fazla bir süredir ümmete ilahi ve ezgileriyle tevhidi anlatan, besteleriyle hüznü de coşkuyu da yaşatan Grup Furkan, “Kır Zincilerini” isimli yeni albümünü çıkardı.

Müjde! Grup Furkan’ın Yeni Albümü Çıktı!
08 Mayıs 2019 21:33:58

İslam’a uygun ritim enstrümanlarıyla sahne alan Grup Furkan, bugün piyasada birçok çalgı aleti kullanan gruplardan daha etkin bir rol oynuyor ve müziksiz ilahi ve ezgiler Grup Furkan’la hayat buluyor. Yılardır ümmetin halini besteleriyle anlatan, tevhidi mücadele de gönüllere ve kulaklara hitap eden Grup Furkan, merakla beklenen 4. albümünü çıkardı.

Birbirinden değerli eserlerin yer aldığı yeni albüm 13 parçadan oluşuyor. Kur’an ve sünnetten aldığı ilhamla hakkın ve mazlumun sesi olmaya zulmü ve zalimi kınamaya devam eden Grup Furkan, ilk albümünü 2008 yılında çıkarmıştı.
Müslümanlara dava ruhunu aşılayan, kimi zaman ağlatan kimi zaman coşturan Grup Furkan, İslami müzik noktasında büyük bir boşluğu doldurmaya devam ediyor. Günümüzde birçok insan 90’lı yıllarda İslami camiada gönüllere taht kurmuş ve mücadele ruhunu aşılayan samimi bestelerin özlemini çekiyor. İslami anlayışın giderek ılımlılaşması ve saflığını kaybetmesi ilahi ve ezgilere de yansımış durumda. Grup Furkan ise bu alanda oluşan boşluğu besteleriyle dolduruyor. Grup Furkan’ın bestelerinde İslam davası, mücadele ruhu, Peygamberimizin hayatı ve tefekkür ön plana çıkıyor.

Grup Furkan bazen hüzünlendiren, bazen coşturan parçalardan oluşan Davanın Marşı, Ümmetin Marşı ve Şahlanıyor Sancağımız adlı 3 albüm çıkardı. 4. albüm çalışmalarını bitiren Grup Furkan’ın yeni albümünü çıkardı.

Grup Furkan, Kır Zincirleri ismi ile 4. albümünü dinleyenlerinin beğenisine sunuyor.

Sadece kendi eserlerini değil beğenilen diğer parçaları da kendi yorumlarıyla seslendiren Grup Furkan dinleyenler tarafından büyük beğeni topluyor.

 


 

 



0 Yorum

Yorum Yaz