Müslüman Allah'ın Nizamı İçin Mücadele Eder, Demokrasi Nizamı İçin Değil!

Alparslan Kuytul Hocaefendi dün akşam gerçekleştirmiş olduğu tefsir dersi sonrası kendisine yöneltilen “15 Temmuz'da demokrasi nöbetinin tutulacak olmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusuna “Demokrasi’de haramlarda serbesttir. Bir Müslüman olarak bunu kabul eder misiniz?” Diye sorarak “Demokrasi dediğiniz zaman tüm haramları kabul etmiş oluyorsunuz. Müslüman Allah'ın nizamı için mücadele eder. Demokrasi nizamı için değil” sözleriyle cevap verdi.

Müslüman Allah'ın Nizamı İçin Mücadele Eder, Demokrasi Nizamı İçin Değil!
15 Tem 2017 15:40:51

Alparslan Kuytul Hocaefendi dün akşam gerçekleştirmiş olduğu tefsir dersi sonrası kendisine yöneltilen “15 Temmuz'da demokrasi nöbetinin tutulacak olmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusuna “Demokrasi’de haramlarda serbesttir. Bir Müslüman olarak bunu kabul eder misiniz?” Diye sorarak “Demokrasi dediğiniz zaman tüm haramları kabul etmiş oluyorsunuz. Müslüman Allah'ın nizam-ı için mücadele eder. Demokrasi nizami için değil” sözleriyle cevap verdi.
 Alparslan Kuytul Hocaefendi 15 Temmuz gecesi de ondan sonraki günlerde de demokrasi nöbeti tutmadıklarını ifade ederek, “Müslüman Allah'ın nizamı için mücadele eder. Demokrasi nizamı için değil. Müslümanlar Sosyalizm için sokağa çıkarlar mı? Ya da o nöbetlerde bulunanlar sosyalizm için bunu yaparlar mı yapmazlar. Faşizm için yaparlar mı? Yapmazlar. Peki, Demokrasi de sonuçta bir insan görüşü değil mi, beşeri bir ideoloji değil mi? Bu yönüyle sosyalizmden faşizmden farkı yok. Hepsi de insan mahsulü fikirlerden ibarettir.”dedi. Diğer taraftan sosyalizm nasıl İslam'ı aykırıysa, Faşizm nasıl İslam'a aykırıysa, Demokrasi de öyle İslam'a aykırı sözleri ile demokrasinin İslam’a aykırı bir nizam olduğunu ifade etti.

Hocaefendi, Demokrasi İslam'a uygun değil mi? Bazı yönleri uygun olabilir İslam'da da fikir özgürlüğü var Demokrasi’de de fikir özgürlüğünün olduğu doğrudur. İslam'da da seçim var Demokrasi’de de seçim var doğrudur. İslam’da da diktatörlük yok, Demokraside de yok. Doğrudur.

Demokrasiyi Savunanlar Bunu Düşünsünler

Ama Demokrasi bundan ibaret midir? Demokrasi bir bütündür parçalayamazsınız. Demokrasiyi savunduğunuz zaman tamamını savunmuş olursunuz Demokrasi’de haramlarda serbesttir. Bir Müslüman olarak bunu kabul eder misiniz?
Demokrasi’de içki, kumar, faiz ve zina hatta travestiliğine varana kadar hepsi serbesttir. Plajlarına gazinolarına varana kadar hepsi serbesttir. Bir Müslüman olarak bunların serbest olmasına ‘evet’ diyebilir misiniz? Demokrasiyi savunanlar bunu düşünsünler.

İslam eksik mi ki tamamlıyorsunuz?

‘Biz onu kastetmiyoruz biz diktatörlüğe karşı olduğumuzu ifade etmek istiyoruz biz seçimle işbaşına gelinen bir sistemi savunuyoruz fikir özgürlüğünü kastediyoruz’ diyor olabilirler. Eğer bunları kast ediyorsanız zaten İslam'da bunlar var. İslam eksik mi ki tamamlıyorsunuz? Bunlar İslam'da yok mu ki başka bir kelimeyle ifade etme ihtiyacı duyduğunuz. Zaten bunlar İslam’da var. Onlar fikir özgürlüğünün f'sini bilmezken İslam'da fikir özgürlüğü vardı âlimler kendi görüşlerini söylüyorlardı ve peygamberimiz 1400 evvel önce diyordu ki; “Âlim, bir düşünce insanı içtihad eder hata ederse bile bir sevap alır.” Bu hadis fikir özgürlüğünün önünü açıyordu. İlim ehli görüşünü söylesin diyor. Aydınlar âlimler görüşünü söylesinler.

Benim ihtiyacım yok demokrasi demeye ben İslam derim o kadar. Başka bir şey demem. Onlar seçimin s’sini bilmezken 1400 sene evvel İslam’da zaten halifeler seçimle iş başına gelmiştir.

Biz batılılardan mı öğreneceğiz. Yoksa onlara mı öğreteceğiz. İslam’da bunlar var zaten. Seçimse İslam’da var, fikir özgürlüğüyse İslam’da var. İslam diktatörlüğe karşıdır. Darbe bir insanın hakkının gasp edilmesidir. İslam’ın görüşü budur. Meşru bir halifeye başkaldırmayı İslam isyan olarak görmektedir. Yani İslam’ın kimseden bir şey almaya ihtiyacı yoktur. Bunlar İslam’da var zaten. O halde neden demokrasi diyorsunuz? Demokrasi dediğiniz zaman tüm haramları kabul etmiş oluyorsunuz.

Biz O Yüzden Bir Sene Önce Demokrasi Nöbetlerine Katılmadık

Ama biz darbeye olan tavrımızı gösterdik. İlk geceden attığım tweetlerle de, sonrasında yaptığımız basın açıklaması mitinglerle de… Darbeye karşı olduğunuzu her şekilde gösterebilirsiniz bunu adına illa demokrasi demeye gerek yok. Neden bize dayatılan şeyi kabul edelim. Dünyada bir demokrasi rüzgârı estiriyorlar maalesef Müslümanlarda bu rüzgâra kapılıyor. Demokrasinin bir sürü çıkmazları var.

Demokrasi Bir Süre Sonra Çökecek Bir Sistem!

Çökmesin diye sürekli propagandalarla ayakta tutulmaktadır. Çünkü demokrasi diye diye bütün haramları, günahları, kötülükleri çoğalttılar. Demokrasi her şeye müsaade ediyor bu yanlış bir sistem. Müslümanlar olarak biz nasıl bu sistemi savunabiliriz! Sadece fikir özgürlüğü ise, darbeye karşı olmaksa mesele zaten İslam’da var İslam’ı savunun. İnsan öldürmeye karşı iseniz zaten İslam’da var İslam bunları haram kılmış İslam’ı savunun. Yani benim başka bir ideolojiden bir şeyler almaya dinimi yamalamaya ihtiyacım yok benim dinim yamayı kabul etmez.

Demokrasi Nöbeti Adı Altında Yapmayı Terk Etmeliler

Aksi halde Allah’a bunu hesabını verecekler. Ben söylüyorum; “Kim demokrasi için yollara çıkarsa, gayrı İslami bir düzeni savunmuş olur ve bunun hesabını Allah’a verir.

İslam desinler hak desinler çıksınlar.

Diktatörlüğe darbelere karşıyız desinler çıksınlar.

 Fikir özgürlüğü desinler çıksınlar.

Hakların gasp edilmesine karşıyız desinler çıksınlar tamam, demokrasi demesinler.

 Demokrasi diyerek yola çıkanlar Allah’a hesabını verecekler.

Kıyamet gününde Allah onlara sen benim nizamım için sokağa çıkmadın benim medeniyetimi savunmadın, demokrasi için mi sokağa çıktın. Demokrasi de bütün haramlarda serbestti sen bunu mu savunuyordun?! Dediğinde ne diyecekler?

Neden Müslümanlar Bu Tuzağa Düştüler?

Neden hep birlikte demokrasiyi savunur oldular. Vahiy ile gelen bir nizamı terk ettiler, insan mahsulü bir nizamın peşinden gittiler. Yazıklar olsun.

Rüzgâra Karşı Koyamadılar

 Yazıklar olsun. Rüzgârın önündeki yaprak gibi savruluyorlar yazıklar olsun. Köklü bir ağaç gibi duramıyorlar rüzgâra karşı koyamıyorlar yazıklar olsun. Hâlbuki elimizde kaya gibi sağlam köklü rüzgâr işlemeyen vahiy vardı. Ama vahiyden o kadar uzağız ki rüzgâr aldı götürdü Müslümanları. Hepsi demokrasiyi savunur oldu. Hatta laikliği bile savunanlar çok.

BİZ DARBELERE KARŞIYIZ, BİZ ZULME KARŞIYIZ, BİZ İNSANIMIZA SİLAH DOĞRULTULMASINA KARŞIYIZ! AMA BİZ KUR’AN’A DAYANARAK BUNLARA KARŞIYIZ.

Yani Kur’an bunlara karşı olduğu için karşıyız. Demokrasiye aykırı olduğu için değil. İslam’a aykırı olduğu için.

Demokrasinin Ne Olduğunu Bilmiyorlar Mı? Nasıl Olurda Bunu Kabul Ederler

Ve diyanetinde sürekli demokrasi hutbesi verdirmesi, Demokrasi nöbetine davet etmesi buna benzer çalışmalar yapması, bu da tuzağa düşmektir. Rüzgârdan etkilenmektir. Gerçeği görmek istememektir. Demokrasinin ne olduğunu bilmiyorlar mı? Nasıl olurda bunu kabul ederler.



0 Yorum

Yorum Yaz