‘Neden Furkan Vakfına Bu Zulmü Yaptınız?’ Diye Sormaları Lazım!

Alparslan Kuytul Hocaefendi 25 Nisan Pazartesi günü Akit Tv ve Beyaz Tv tarafından kendisine atılan asılsız iftiralara Tv Furkan’da canlı yayın üzerinden cevap verdi.

‘Neden Furkan Vakfına Bu Zulmü Yaptınız?’ Diye Sormaları Lazım!
28 Nis 2017 12:24:40

22 Nisan’da yaşanan olay ile ilgili kendisine yöneltilen soruları cevaplandıran Hocaefendi kendilerini izinsiz bir program yapmak ile itham edenlere de cevap verdi. ”Bana neden oraya gittiniz diyeceklerine Emniyete şu soruyu sormaları lazım. Bunların böyle bir hakkı yok muydu? Evet vardı, peki  neden engellediniz neden insanlara bu zulmü yaptınız? Neden baş örtüsüne saldırdınız, neden köpeklerle insanları korkuttunuz?... Bunlar terörist miydi,neden üzerlerine gazlı sular sıktınız?”

Ohal süreci içinde Adana valiliğinde böyle bir yasaklama yok. Biz de basın açıklaması yapmak için gittik, izin almak zorunda değiliz! Ve ben normal bir basın açıklaması olacak diye bekliyorum. Böyle bir olay beklemiyordum. Ben basın açıklaması yapacağım demişim, insanlarda dinlemeye gelmişler ve orada TOMA’larla, gazlarla, köpeklerle, plastik mermilerle kovalanmışlar ve ben oraya gitmeyeceğim öyle mi? Yani burada bu soruyu bana sorana kadar emniyete şu soruyu sormaları lazım. Yani bunların böyle bir hakkı yok muydu? Evet vardı, peki  neden engellediniz neden insanlar bu zulmü yaptınız? Neden baş örtüsüne saldırdınız neden köpeklerle insanları korkuttunuz? Bunlar terörist miydi neden üzerlerine gazlı sular sıktınız? Diye sormuyorlar, neden gittiniz diyorlar.

Anayasa maddesinin 34. Maddesine göre; “Herkes önceden izin almadan silahsız ve saldırısız toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme hakkına sahiptir. Toplantı ve gösteri yürüyüşü hakkı ancak milli güvenlik, kamu düzeni, suç işlenmesinin önlenmesi, genel sağlığın ve genel ahlakın ve ya başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunması amacıyla ve kanunla sınırlanabilir.”

Toplantı için konferans için gösteri yürüyüşleri yapmak için basın açıklaması yapmak için izin almaya gerek yok. Anayasanın 34. Maddesi de bunu söylüyor. Vali kafasına göre yasaklıyorum diyemez. Adana valiliğinin de bütün diğer valiliklerinde yaptıklarının hepsi suçtur. Hepsi suç işledi.Bütün konferanslarımızı engellediler, hepsi de suç işledi. Ama kime derdini anlatacaksın ki! Hukuk mu kalmış memlekette!

 



0 Yorum

Yorum Yaz