• Anasayfa
  • ANALİZ Haberleri
  • Neden Üzerinize Alınıyorsunuz? “Askerin Başını Kesin Emrini, AKP mi Verdi Dedim ki Bu Kadar Kızdınız?”

Neden Üzerinize Alınıyorsunuz? “Askerin Başını Kesin Emrini, AKP mi Verdi Dedim ki Bu Kadar Kızdınız?”

Alparslan Kuytul Hocaefendi iki hafta önce yaptığı açıklama sonrası AKP’ye yakınlığı ile bilinen gazete, TV ve sitelerden gelen tahrif, montaj, çarpıtma ve saptırmalarla dolu tepkiye karşılık, “Ben, AKP mi yaptırdı dedim ki, bu kadar kızdınız! Neden üzerinize alındınız?” dedi.

Neden Üzerinize Alınıyorsunuz? “Askerin Başını Kesin Emrini, AKP mi Verdi Dedim ki Bu Kadar Kızdınız?”
14 Oca 2018 19:13:34

Alparslan Kuytul Hocaefendi iki hafta önce yaptığı açıklama sonrası AKP’ye yakınlığı ile bilinen gazete, TV ve sitelerden gelen tahrif, montaj, çarpıtma ve saptırmalarla dolu tepkiye karşılık, “Ben, AKP mi yaptırdı dedim ki bu kadar kızdınız! Neden üzerinize alındınız?” dedi.

 ‘15 Temmuz’da sokağa çıkan halka cani dedi’ iftirası hakkında; Darbeye karşı gelen insanlara ben bir kelime söylemedim. Onlar elbette ki cesurca davranış göstermişlerdir bu bir gerçek ve onlara kurşun sıkanlar da alçaktır, bu da bir gerçek. Onların üzerine tankı süren, onları parçalayan da şerefsizdir, bu da bir gerçek. Benim cani dediklerimin kimler olduğu belli; Ben, askerin kafasını kesene dedim, tanklara karşı çıkana demedim iftira atmayın!” şeklinde cevap verdi.

Alparslan Kuytul Hocaefendi, 12 Ocak Cuma akşamı gerçekleştirilen Tefsir dersi sonrası kendisine yöneltilen sorulara cevap verdi. Sorulan bir soru üzerine önemli açıklamalar yapan Hocaefendi, "Devlet Bahçeli 15 Temmuz'da bir asker ya da birkaç askerin orada boğazı kesilerek öldürüldüğünü açıklamıştı. Ben ondan öğrendim. Bana kızıyorlar, “Niye bunu söylüyorsun?” diyorlar. Ben Bahçeli'den öğrendim” diyen Hocaefendi bununla AKP’yi suçlamadığını ifade ederek "Neden üzerlerine alıyorlar?" dedi. Yaptığı açıklama sonrası AKP’ye yakınlığı ile bilinen gazete, TV ve sitelerden gelen çarpıtma ve saptırmalarla dolu tepkiye karşılık, “Ben, AKP mi yaptırdı dedim ki bu kadar kızdınız!”  dedi.

KHK 15 TEMMUZLA İLGİLİ OLSA BİLE YİNE CAİZ OLAMAZ

Alparslan Kuytul Hocaefendi, 15 Temmuz benzeri olaylarda "halka olayı bastırma hakkı" tanıyan KHK ile ilgili, “Ben KHK’yı reddediyorum ve o asla caiz olamaz. ‘Efendim, bu sadece 15 Temmuzla ilgili’ dediler. 29 Aralık 2017 tarihinde Mersin'de o KHK ile ilgili sorulan soruya cevap olarak yaptığım konuşmada dedim ki; "Hayır bu KHK’da geçen ifadeler 15 Temmuzdan sonrasını da içine alıyor. Yalan söylemeyin! Eğer gerçekten yalnızca 15 Temmuzla ilgili ise o zaman “Sadece 15 Temmuzla ilgilidir yazın, olsun bitsin” demiyorlar! 15 Temmuz'da darbeye karşı gelenlerin yaptıkları mahkeme edilemeyecek ve onun devamı niteliğinde olan olaylarda da… Bir buçuk sene geçti üstünden, onun devamı olmadığına göre besbelli ki bundan sonraki olayları kastediyorsunuz. Hem 15 Temmuzla ilgili olsa bile yine caiz olamaz” dedi.

BAHÇELİ'YE KIZMIYORSUNUZ DA BANA NİYE KIZIYORSUNUZ?

Hocaefendi, 15 Temmuzda askerin kafasının kesildiğini Devlet Bahçeli’den duyduğunu söyleyerek, "Devlet Bahçeli 15 Temmuz'da bir asker ya da birkaç askerin orada boğazı kesilerek öldürüldüğünü açıklamıştı. Ben ondan öğrendim. Bana kızıyorlar niye bunu söylüyorsun diyorlar ben Bahçeli'den öğrendim televizyondan duydum" dedi.



0 Yorum

Yorum Yaz