Nihat Doğan: Terbiyesizlik Yaptım

Önemli ve siyasi konularda araştırma yapmaksızın yaptığı yorumlarıyla adından söz ettiren türkücü Nihat Doğan, bu sefer özür mektubu ile gündeme geldi. Doğan'ın mektubunda 'Konuştuklarımdan utandım. Bu konuşmamın terbiye sınırını aştığının farkındayım, terbiyesizlik yaptım' ifadeleri yer aldı.

Nihat Doğan: Terbiyesizlik Yaptım
25 Şub 2017 17:29:40

Geçtiğimiz ay Beyaz TV'de yayınlanan bir programda Alparslan Kuytul Hocaefendi  hakkında  iftira maksadlı hazırlanan kıpılmış bir videoyu izleterek konuyu anlamadan aslını araştırmadan iftiralara destek mahiyetinde yorumlar yapan Nihat Doğan'ın açıklamaları halk tarafından büyük tepki toplamaya sebeb olmuştu.

Tepkilerin  ardından  videonun aslını izlettirerek özür mahiyetinde açıklamalar yapmak zorunda kalan Nihat Doğan yine başka bir konu hakkında da araştırmadan aslını anlamadan yorum yaptığını ifade eden bir özür mektubu ile gündeme geldi.

Bir televizyon programında 'FETÖ' soruşturmasında yargılanan infaz koruma memurlarının adliyeye "şık" kıyafetlerle çıkarılmasını eleştirerek, "alçak gardiyanlar" ifadesini kullanan şarkıcı Nihat Doğan, Adalet Bakanlığı Müsteşarı Kenan İpek'e özür mektubu yazdı.

Kenan İpek, "Sen kimsin. Müsteşar da neymiş. Kim tanır seni" ifadesini kullanan Doğan'a tepki göstermiş, dava açılacağı mesajını vermişti. Mektubunda, "Sizin FETÖ ile olan mücadelenizi öğrenince konuştuklarımdan utandım. Bu konuşmamın terbiye sınırını aştığının farkındayım, terbiyesizlik yaptım" diyen Nihat Doğan, "Vatan aşkı ile görev yapan gardiyanlarımızı eğer istemeden üzdüysem onlardan da özür dilerim. Hakkınızı helal edin" ifadesini kullandı.

Müsteşar Kenan İpek yayınladığı mesaj şöyleydi:

"Bir TV kanalında, şarkıcı olduğu söylenen ve haber programına ne için katıldığı anlaşılamayan kişinin Ceza İnfaz Personelimize yönelik Ağır hakaretler içeren sözleri, sorumluluk bilinci ve üstün görev anlayışıyla görevini yerine getiren Personelimizi derinden üzmüştür. Bu şahsın Tüm Ceza İnfaz personelimize yönelik hakaret içeren sözler sebebiyle hukuk zemininde gereğine tevessül edilecektir."

Nihat Doğan'ın Twitter'dan paylaştığı özür mektubu şöyle:

Olayın dikkat çeken ayrı bir boyutu ise türkücü olan bu şahsın  önemli ve siyasi konularda aslını araştırmadan yorum yapmasına müsade edilmesi.



0 Yorum

Yorum Yaz