O suça İstanbul emniyeti de karıştı!

Bugün İstanbul'da vapur seferiyle yolculuk yapmak isteyen bir grup Furkan gönüllüsü özgürlük simgeli atkı takmaları sebebiyle haksız bir şekilde saatlerce bekletildikten sonra gözaltına alındı.

O suça İstanbul emniyeti de karıştı!
21 Eki 2018 17:42:02

Eminönü iskelesinden Üsküdar iskelesine geçmek isteyen bir grup Furkan gönüllüsünün herhangi bir yasaklama olmaksızın İstanbul Emniyeti tarafından vapurda bir takım hukuksuz muameleler sonrasında gözaltına alındıkları bilgisi geldi.

16:30 sularında Eminönü vapuruyla İstanbul'u gezintiye çıkan yaklaşık 79 vatandaş Üsküdar'ı da gezmek için vapurdan inmek istediler. Ancak İstanbul Emniyeti tarafindan üzerinde "Alparslan Kuytul'a Özgürlük" yazılı atkılarının çıkartılması istendiği Furkan gönüllerinin ise atkı takmanın suç olmaması sebebiyle çıkarmak istemedikleri öğrenildi.

Atkılarını çıkarmak istemeyince "suçu ve suçluyu övmekten" suçlusunuz diye bağıran emniyet mensuplarına açıklama yapan gönüllüler, böyle bir durumun söz konusu olmadığı Alparslan Kuytul Hocaefendi'nin daha mahkemeye dahi çıkarılmadığını söyledikleri öğrenildi.


İstanbul'u gezmek isterken hiç beklemedikleri bir engelleme ile karşılaşan vatandaşlar o halde Üsküdar'i gezmeyeceklerini ifade ederek tekrardan Eminönü vapuruna bindiler.

Ancak Eminönü iskelesinde vardıklarında karşılaştıkları muamale daha korkunçtu. Çevik kuvvet ve birçok polis ekibi tarafından vapurun kapıların kilitlendiği,  gönüllülere yüzlerce İstanbul'lu arasında 'atkılılar çıkamaz' diye bağrıldığı ve geçici süreliğine vapur seferinin iptal edildiği bilgisi geldi.

Daha sonra vapurdan çıkartılan ve sadece haftasonu münasebetiyle İstanbul'u gezmek isteyen aralarında faklı şehirlerden kişilerin de olduğu yaklaşık 79 kişi saatlerce etrafları polislerce çevirilmis bir vaziyette bekledikten sonra gözaltına alındı.

Ayrıca soğuk hava şartlarında bebekli ve çocuklu ailelerin ise zor durumda kaldıkları bilgisi geldi. Namaz kılmalarına  dahi izin verilmeyen Furkan gönülleri ile beraber yüzlerce İstanbul'lu da bu hukuksuz muamele sebebiyle mağdur edildi.

Aralarında 18 çocuk ve 21 bayanın da olduğu "özgürlük simgeli" atkı takan vatandaşların uzun süre bekletildikten sonra polis araçlarına bindirilerek emniyete götürüldükleri öğrenildi.


Anayasa maddeleri uyarınca kişisel hak ve hürriyetleri kısıtlayan bu hukuksuz muamelelerin  ne zaman biteceği ise merak konusu.

 

Anlamsız bir şekilde gözaltına alınan vatandaşlar olayı sosyal medyadan böyle duyurdu;

 


 


 


 

 

 


 

 



0 Yorum

Yorum Yaz