"OHAL neden kalksın, dün bir bugün iki"

AKP'nin 3. olağanüstü büyük kongresi yapıldı. Kongrede konuşan Erdoğan, OHAL ne zaman kalkacak sorusuna "OHAL neden kalksın, dün bir bugün iki" şeklinde cevap verdi. Vatandaşı etkilemeyecek denilen, fakat İslami konferansların dahi yasaklanmasına gerekçe gösterilen OHAL 306 gündür sürüyor.

"OHAL neden kalksın, dün bir bugün iki"
22 Mayıs 2017 15:38:45

"Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi"nin yüzde 51.4 "Evet" oyuyla kabul edildiği halk oylamasının ardından gözlerin çevrildiği AKP'nin 3. olağanüstü büyük kongresi bugün (21 Mayıs 2017) Ankara Spor Salonu'nda gerçekleşti. Kongre'de Recep Tayyip Erdoğan 'OHAL ne zaman kalkacak' sorusuna da yanıt niteliğinde bir açıklama yaparak "OHAL neden kalksın, dün bir bugün iki" diye konuştu.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"AK PARTİ DEMOKRASİNİN TEMİNATIDIR"

Dedik ya; biz Allah'tan başka hiçbir gücün önünde eğilmedik, eğilmeyiz. AK Parti, ilk günden beri siyasetteki yerini hep milletin durduğu yer olarak tarif etmiştir. 3 Kasım seçimlerinde partimiz yüzde 34 oy ile Meclis'te 365 milletvekilliği elde ettiğinde, milletimizin neredeyse tamamının rahatladığını, umutlandığını gördük. O günden bugüne milletimizin umudunu tazeleyerek seçimlere girdik. Geçtiğimiz 15 yılda Türkiye'nin gündemi değişmiştir, beklentileri değişmiştir, değişmeyen yegane şey, tüm bunları karşılayabilen tek partinin, AK Parti olduğunu gerçeğidir. AK Parti, demokrasinin teminatıdır. AK Parti, değişimin teminatıdır. AK Parti, reformun adresidir. 

"FETÖ ile mücadelenin maşeri vicdana halel getirmeyecek yöntemlerle sürdürülmesi şarttır"

Bu oyunların arkasında acaba hangi güçler var diye düşündük mü? Nice saldırıların üstesinden gelen milletimiz, Allah'ın izniyle FETÖ ihanet çetesinin de kökünü kazıyacaktır. FETÖ ile mücadelenin maşeri vicdana halel getirmeyecek yöntemlerle sürdürülmesi şarttır. Bu konuda önümüzdeki günlerde çok daha kararlı mücadele yürütülmesini temin edeceğiz. Pensilvanya'da niçin besleniyor? Bu şahıs Pensilvanya'da niçin korunuyor? 

"AB'YE TAHAMMÜL ETMEK ZORUNDA DEĞİLİZ"

Biz ne diyoruz; yaratılanı severiz, yaratandan ötürü. Bununla birlikte AB'nin artık ülkemizin ve milletimizin onurunu hiçe sayma noktasına gelen iki yüzlü tavrına daha fazla tahammül etmek zorunda değiliz. AB ya bize verdiği sözleri tutar, serbest dolaşımı getirir, fasılların açılıp kapanmasının önündeki engelleri kaldırır, ya da herkes kendi yoluna gider. 

AK Parti olarak işimiz artık çok daha zor. Artık öyle yüzde 34'le, yüzde 40'la iktidara gelmek yok. Çıta yüzde 50+1'dir. Yüzde 50'nin üzerinde oy almanın ne kadar zor olduğunu 2014 cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ve 16 Nisan halk oylamasında gördük. 2019 seçimlerinde kazanmak istiyorsak, şimdiden kolları sıvamalıyız. AK Parti'nin boşa geçirecek bir tek anı yoktur. Çok basit hataların nelere mal olabileceğini 16 Nisan'da gördük. AK Parti, varlığı inkar edilen kesimlerin ortaya çıkmıştır, onların sayesinde geniş kitlelere ulaşmıştır. Bu ülkede yıllarda dindarlar ötekileştirilmiştir, bu ülkede kökeninden dolayı insanlar dışlanmıştır.

AK Parti, cumhuriyet ile cumhuru buluşturan parti olduğu için milletimiz tarafından bu kadar güçlü şekilde sahiplenilmiştir. Üye sayısı 10 milyonun üzerinde olan bir parti, seksen milyona ulaşma konusunda sıkıntı çekemez, çekmemeli. Hiçbir şey yüz yüze görüşmenin yerini tutamaz. 
AK Parti'yi belediyelerde elde ettiğimiz başarıların üzerinde kurduk. Bunu böyle söylersem yeridir. Belediyelerimiz hem mahalinde hizmetleri yürüttüğümüz organlardır hem de sinir uçlarımızdır. En büyük reformları gerçekleştirdiğimiz alanlardan biri de belediyelerdir. Büyükşehir belediyeleri, il özel idareler kanunlarını yenileyerek mahalli yönetimlerin hukuki altyapısını güçlendirdik. Bizim artık milletimize ve partimize yük olan değil, milletimizin ve partimizin yükünü alan belediye başkanlarına ihtiyacımız var. 

 'OHAL'i ben istemiyorum kardeşim' 'OHAL'i ben istemiyorum kardeşim' 'Elbette şikayet var, OHAL'den dolayı kimse hakkını arayamıyor'   'Elbette şikayet var, OHAL'den dolayı kimse hakkını arayamıyor' OHAL’le geçen ayların bilançosu

OHAL’le geçen ayların bilançosu

'OHAL'den en kısa sürede kurtuluruz inşallah'

'OHAL'den en kısa sürede kurtuluruz inşallah'

OHAL'de İhraç: 2 Bin 687  

OHAL'de İhraç: 2 Bin 687

OHAL Ölüme Sürükledi: 35 Kişi İntihar Etti

OHAL Ölüme Sürükledi: 35 Kişi İntihar Etti

OHAL’in uzatılması için tavsiye kararı çıkmadı

OHAL’in uzatılması için tavsiye kararı çıkmadı

'OHAL gerekçesiyle kitap gönderimi yasak!'

'OHAL gerekçesiyle kitap gönderimi yasak!'

OHAL BAHANE EDİLEREK İSLAMİ KONFERANSLAR YASAKLANIYOR

 


0 Yorum

Yorum Yaz