OHAL'de izdivaç programlarından vazgeçemediler

OHAL gerekçesiyle İslami konferanslar iptal edilirken KHK ile kapatılacak denilen, toplumun ahlakını bozan izdivaç programlarından vazgeçilemedi.

OHAL'de izdivaç programlarından vazgeçemediler
28 Mar 2017 09:47:29

Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş'un Ahlaki bozulmanın, toplumsal çöküşün sebebi olan programların başını çeken evlilik programları için KHK ile düzenleme yapılabileceğinin işaretini vermesinin ardından RTÜK 4 izdivaç programının yayımlandığı 4 televizyon kanalının yöneticisi ile bir araya geldi.

Edinilen bilgiye göre, birkaç toplantının daha yapılmasında hemfikir kalınırken, RTÜK gibi denetleyici kuruluşların yanı sıra TV sektörünün kendisinin de tedbir alması kararı verildi.

OHAL YASAĞINDAN VAZGEÇİLDİ, AMACIMIZ YASAKLAMAK DEĞİL DÜZENLEMEK DENİLDİ

Toplantının ardından bir açıklama yapan Kurtulmuş "Bizim amacımız yasaklamak değil aslında ama bu kanalların da kendilerine çekidüzen vermeleri lazım. Bu programların, benzer diğer programların düzeltilmesi lazım. Yasa olur veya başka bir düzeltme ile olur. Sonuç olarak burada bir düzeltme ihtiyacı var" ifadelerini kullandı. Bu sözler, KHK ile yasaklamaktan vazgeçildiği ya da şimdilik ertelendiği yönünde yorumlandı.

Etiketler:   izdivaç rtük


0 Yorum

Yorum Yaz