'OHAL'den en kısa sürede kurtuluruz inşallah'

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, OHAL uygulamasına ilişkin, "Hastalıkları temizlemek için ilan ettik. Bununla ilgili benim görüşüm son derece net ve Cumhurbaşkanımızın görüşü de son derece net.

'OHAL'den en kısa sürede kurtuluruz inşallah'
17 Mar 2017 08:30:11

'BİR DAHA UZATMAMAK GİBİ BİR ŞEYLE...'

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, OHAL uygulamasına ilişkin, “Hastalıkları temizlemek için ilân ettik. Bununla ilgili benim görüşüm son derece net ve Cumhurbaşkanımızın görüşü de son derece net. İnşallah en kısa sürede, belki bunu bir daha uzatmamak gibi bir şeyle Türkiye’nin bu olağanüstü hal etiketinden kurtulması gerekiyor” dedi. Zeybekci, Çekmeköy AKP  İlçe Başkanlığı ve Çekmeköy Belediyesi tarafından İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Alemdağ Kültür Merkezi’nde düzenlenen Çekmeköy Gençlik Buluşması etkinliğine katılarak, yeni anayasa hakkında bilgiler verdi.

Referandum sonrası sağda da solda da keskin uçların tırpanlanacağını söyleyen Zeybekci, “Siyaset makulleşecek, uzlaşmacı bir zemine gelecek. Muhalefet siyasetle iktidara gelme hesapları yapacak, oyunlarla, ihanetlerle iktidara gelmeyi düşünmeyecek. 16 Nisan’da bu ülkeyi bırak namerde merde muhtaç etmekle ilgili defterlerin tamamı kapanacak.” diye konuştu. Zeybekci, Türkiye’nin Avrupa’yla köprüleri atması halinde bundan en çok terör örgütlerinin sevineceğini belirterek, “Türkiye yolculuğuna devam edecektir, akılla hareket edecektir. Allah’ın izniyle 16 Nisan’da Türkiye bambaşka bir Türkiye olacak” dedi. Zeybekci, Türkiye’nin çevre ülkelerle ekonomik ve diplomatik ilişkilerini geliştirmeye gayret ettiğini belirterek, öncelikle yakın çevreyle olan ticaretin güçlendirilmesi gerektiğini söyledi.

'TÜRKİYE'NİN OHAL ETİKETİNDEN KURTULMASI GEREKİYOR'

Türkiye’de OHAL kaldırılmasını istediğini belirten Zeybekci, sözlerini şöyle tamamladı: “OHAL kalkmalı. Bunda kimsenin şüphesi olmasın. OHAL’i zorunlu hale getiren şartlardan bir an önce Türkiye kurtulmalı. Oradan kurtulduğumuz anda kesinlikle hiçbirimizin kabul edebileceği bir uygulama değildir. Biz yıllarca süregelen sıkıyönetimleri kaldırmış bir partiyiz. Biz OHAL’i devlete ilân ettik, bu hastalıkları temizlemek için ilan ettik. Bununla ilgili benim görüşüm son derece net ve cumhurbaşkanımızın görüşü de son derece net. İnşallah en kısa sürede, belki bunu bir daha uzatmamak gibi bir şeyle Türkiye’nin bu olağanüstü hal etiketinden kurtulması gerekiyor.” 

Etiketler:   ekonomi bakanı


0 Yorum

Yorum Yaz