Ölümle Yüz Yüze

Savaştan kaçtılar fakat soğuktan ölebilirler. Eksi 15 derecede uyuyan çok sayıda mülteci çocuğun hayatı tehlikede. Aynı zamanda kuduz köpeklerin saldırma tehlikesi ile karşı karşıya kalan mülteciler, yerel güçlerden de şiddet görüyor.

Ölümle Yüz Yüze
25 Oca 2017 08:05:50

Eksi 15 derecede yaşam mücadelesi veren mültecilerin hali vicdanları sızlatıyor. 

Avrupa'ya ulaşmak için yola düşen binlerce mülteci, Avrupa sınırlarında bekleyişini sürdürürken, özellikle kış mevsiminde mülteciler adeta yaşamak için savaşıyor.

VİCDANSIZ AVRUPA'YA ÇAĞRI

"Save the Children" (Çocukları kurtarın) isimli örgüt, her gün çok sayıda sığınmacının Sırbistan'a geldiğini aktararak çoğunun çocuk olduğuna dikkati çekti. Çocukların çok zor şartlarda yaşam mücadelesi verdiğini hatırlatan örgüt, Avrupa Birliği'ne çağrı yaptı.

Örgütün mültecilerle ilgili hazırladığı raporda, botlarla Avrupa'ya gelmesi engellenen mültecilerin ölümcül bir kara yolculuğunu seçtikleri belirtildi. Sırbistan'daki mülteciler buna örnek teşkil ediyor. Özellikle çocuk mültecilerin burada, soğuk hava şartlarının yanı sıra çok sayıda köpeğin saldırısına maruz kaldığını ve yaşamak için büyük bir uğraş verildiği aktarılıyor. Kaldıkları ülkenin sınır güvenliğini sağlayan asker ve polisler tarafından uygulanan şiddet ve işkenceye de maruz kalıyorlar.

AVRUPA TARAFINDAN TEKRAR SIRBİSTAN'A GÖNDERİLİYORLAR

Birleşmiş Milletler Yüksek Komiserliği'nden yapılan açıklamada (UNCHR) Sırbistan'dan Avrupa ülkelerine gönderilen sığınmacıların, AB ülkeleri tarafından tekrar Sırbistan'a gönderildiğine dair yüzlerce rapora ulaştıkları kaydedildi.

 



0 Yorum

Yorum Yaz