ÖZEL HABER: Engellenen Uygur Türkleri ile Röportaj!

Çin zulmünü protesto etmek için İstanbul'dan Ankara'ya yürüyen ancak şehir girişinde emniyet tarafından engellenerek bir otelde tutulan 70 Uygur Türkü bu sabah İstanbul'a gönderildi. Furkan gönüllülerinin kendileriyle yaptığı röportaj ise şu şekilde;

ÖZEL HABER: Engellenen Uygur Türkleri ile Röportaj!
05 Oca 2019 16:16:21

"İSTANBUL'A GERİ GÖNDERİLDİK"

Zulmü protesto etmek için yürüyen ancak çeşitli engellemelerle karşılaşan Uygur Türkleriyle Furkan gönüllüleri tarafından telefon görüşmesiyle önemli bir röportaj gerçekleştirildi. 
Yapılan görüşmeler sonucunda elde edilen bilgilere göre, 70 Doğu Türkistanlı bu sabah saat 10 sularında emniyet tarafından İstanbul'a gönderildi.

Telefon görüşmesi yapılan Doğu Türkistanlı vatandaşın ise aktardığı birkaç husus dikkatleri çekti.


"SABAH NAMAZINI CAMİDE KILMAMIZA İZİN VERMEDİLER"

Furkan gönüllüsünün "sabah otelden çıkarken bir sıkıntı yaşadınız mı?" sorusuna Doğu Türkistanlı mağdur: "sabah camide namaz kılmak istedik, ancak bu isteğimize izin vermediler.  Gece yanımıza bir milletvekili geldi, İstanbul'a geri dönmemiz şartıyla yazdığımız mektubu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ileteceğini ifade etti. Biz de otelden çıktıktan sonra basın açıklaması yaptık ve geri dönmek zorunda kaldık" dedi.

Otelde bir sorun yaşadınız mı sorusuna ise "gündüz sıkıntılar yaşadık ama gece geri adım attılar; yatak yoktu, yatak dağıttılar" şeklinde cevap verdi.


"BİZ SADECE ZULME KARŞI TEPKİ VERSİNLER İSTEDİK"

Furkan gönüllüsünün "Peki, Türkiye'den beklentiniz nedir?" sorusuna ise "Biz Türkiye'den maddi bir şey istemiyoruz, zalimlerin karşısında mazlumların yanında dik durmasını talep ediyoruz. Doğu Türkistanla ilgili sessizliklerini bozsunlar istiyoruz." İfadelerinde bulundu.

"ŞEHRE ALINMAMAMIZA GEREKÇE OLARAK YAZDIĞIMIZ MEKTUP SUNULDU"

"Şehre alınmamanıza gerekçe olarak ne gösterildi?" şeklindeki soruya ise "bir mektup yazmıştık ancak yazdığınız mektupta açık ifadeler var, başkaları tarafından kullanabilirsiniz denilerek şehre alınmadık. Bize gerekçe olarak bu gösterildi. Hâlbuki mektupta abartma yoktu, sadece dertlerimizi aynen yazdık ama uygun gelmemiş ve engellediler.
Gece gelen milletvekiline ise verdiğimiz mektubu düzelterek vermemiz istendi, düzeltip verdik" şeklinde cevapladı.

ÇİN CESEDLERİMİZİ SOBALARDA YAKIYOR, BİZE DUA EDİN

"Türkiye'de bulunan İslami camiadan beklentiniz nedir?" sorusuna çarpıcı bir şekilde cevap veren mağdur Doğu Türkistanlı şunları söyledi:

"35 milyon müslüman Doğu Türkistanlı olarak 70 yıldan beridir soykırıma uğruyoruz, çile çekiyoruz ve durum gittikçe kötüleşiyor, Çin zulmünü arttırıyor. Çinliler öldürdükleri kardeşlerimizi gömmemize dahi izin vermiyorlar. Gelecek yıllarda onların yaptıkları soykırıma delil olur korkusuyla büyük sobalarda yakıyorlar. Cesetlerimizi bile yok ediyorlar.

Bizim Türkiye halkından, cemaatlerden ve devletten istediğimiz; Suriye,Yemen ve Filistin için kaldırdıkları ellerini Doğu Türkistanlı kardeşleri içinde kaldırıp "Yarabbi onları kurtar" demeleridir.

Türkiye medyasında haberlerimiz dahi yapılmıyor. Bütün Müslümanlardan şunu istiyoruz; olaya menfaat ile değil insaniyet ve vicdan gözüyle bakın."

İlgili Haber;

Ankara'da Durdurulan Uygur Türklerinin Feryadı: DURUMUMUZ ÇOK KÖTÜ!  



3 Yorum
  • Furkan Haber - İslami Haber - Güncel Haber
    uygur türkü 01 Mayıs 2019 19:13:00

    Zamanında aşık veyseli şehir merkezine almayan chp zihniyetiyle bugün uygur türklerini yine aynı şehir ankaraya almayan zihniyet arasındaki fark nedir ?

  • Furkan Haber - İslami Haber - Güncel Haber
    cihan yigit 01 Mayıs 2019 16:56:00

    zalimler Allah'a hesap verecek

  • Furkan Haber - İslami Haber - Güncel Haber
    Özcan Özdemir 01 Mayıs 2019 16:43:00

    Zalimler için yaşasın cehennem


Yorum Yaz