Özgürlük Atkısının Kriminal İncelemesi Tamamlandı

Yüzlerce haksız gözaltı ve mahkemeye sebep olarak gösterilen "Alparslan Kuytul'a Özgürlük" yazılı atkıların kriminal incelemesi tamamlandı. İşte sonuçlar;

Özgürlük Atkısının Kriminal İncelemesi Tamamlandı
20 Mayıs 2019 18:46:12

Özgürlük simgeli atkıların, Emniyet Müdürlüğü Kriminal Daire Başkanlığı tarafından yapılan incelemesi tamamlandı.

Kriminal inceleme sonucunda özgürlük atkılarının zararsız olduğu tespit edilirken incelemesi tamamlanan atkılar, sahiplerine iade edildi.

Trajikomik durumu twitter hesabından duyuran Semra Kuytul Hocahanım, "Özgürlük atkılarımızı hiç böyle görmemiştiniz" diyerek atkıların fotoğrafını kamuoyuyla paylaştı.
 


 

Üzerinde Alparslan Kuytul'a özgürlük yazılı polyester kumaş atkılar ise geçirdikleri bu inceleme ile Türkiye'de hukuk ve özgürlük alanında tarihe geçmeyi başardı.

Hocahanım'ın yaptığı paylaşımın altına yorum yapan bir sosyal medya kullanıcısı, geçmişte atkı üzerine yapılmış bir vine'ı hatırlattı.



Ne Olmuştu?

21 Ekim 2018 tarihinde Bolu'da 4'ü bayan 13 kişi, özgürlük simgeli atkılarla sokakta ayrı ayrı yürümenin ardından bir parkta oturdukları esnada emniyet mensupları tarafından gösteri ve yürüyüş kanununa muhalefet ve suçu ve suçluyu övme suçlamalarıyla gözaltına alınmış ve atkılarının çıkartılması istenmişti. Gönüllüler, atkılarının suç unsuru olmadığını söylerek vermek istememeleri üzerine gözaltına alınmışlar ve savcılıktan atkılar için el koyma kararı çıkartılmıştı.
Semra Kuytul'un, eşi Alparslan Kuytul Hoca'nın haksız tutukluluğuna farkındalık oluşturma amaçlı kullandığı atkı sebebiyle gözaltına alınması sosyal medyada sert tepkilere neden olmuştu. Daha sonra dosyadaki suçu ve suçluyu övme suçlaması hakkında takipsizlik, atkılar hakkında ise sahiplerine iade kararı verilmişti.

İlgili Haber;

Türkiye’de Atkı Bilançosu(!) 14 Ayrı Bölgede Tam 463 Kişi…


0 Yorum

Yorum Yaz