Özgürlük İçin Yürüyenler Mahkemelik Oldu! Aralarında Semra Kuytul da Var

Özgürlük talebi için atkılarıyla yolda sessizce yürüyen ve aralarında Semra Kuytul Hocahanım’ın da bulunduğu onlarca vatandaş mahkemelik oldu. Ayrıntılar şöyle;

Özgürlük İçin Yürüyenler Mahkemelik Oldu! Aralarında Semra Kuytul da Var
16 Ara 2018 18:54:37

ÖZGÜRLÜK YÜRÜYÜŞLERİ MAHKEMEYE TAŞINDI

Artan zulümlere karşı farkındalık oluşturmak ve 10 aydır haksız bir şekilde tutuklu bulunan Alparslan Kuytul Hoca’ya özgürlük çağrısında bulunmak amacıyla yapılan özgürlük yürüyüşleri mahkemelik oldu. Aralarında Semra Kuytul Hocahanım’ın da bulunduğu onlarca kişi özgürlük simgeli atkılarla kaldırımda sessizce yürümelerinden ötürü sanık olarak hâkim karşısına çıkacak.

ONLARCA KİŞİ HÂKİM KARŞISINA ÇIKACAK

Semra Kuytul Hocahanım ve beraberindeki 5 kişi 30.10.2018 tarihinde Bolu’da atkılarıyla yürümeleri sebebiyle gözaltına alınmış ve ifade vermişlerdi. Semra Kuytul’un kişisel web sitesinden edinilen bilgilere göre bu sessiz yürüyüşlerinden ötürü Semra Kuytul ve 5 kişi hâkim karşısına çıkacak.
Ayrıca Adana Emniyeti de boyunlarında özgürlük simgeli atkı bulunarak farklı zamanlarda yolda yürüyen toplamda yüzlerce kişi hakkında tutanak tutarak işlem başlatmıştı. Adana'da haklarında tutanak tutulan yaklaşık 70 kişinin adresine de mahkeme kâğıdı ulaştı. Böylece atkılarla yürümelerinden ötürü mahkemelik olan vatandaşların sayısı günden güne artıyor.
Yürümeleri sebebiyle mahkemelik olan vatandaşlar ise bu trajikomik durum karşısında tepkili.

MAHKEME NE ZAMAN GÖRÜLECEK?

Aralarında Semra Kuytul Hocahanım ve Furkan Nesli Dergisi yazarı Rumeysa Sarısaçlı Hocahanım’ın da bulunduğu 6 kişinin ilk duruşması 21 Aralık 2018 Cuma günü Adana'da görülecek.

Semra Kuytul'un konuyla ilgili açıklamasını okumak için tıklayın



0 Yorum

Yorum Yaz