Pakistan Dışişleri Bakanı: Türkiye’nin düşmanı bizim de düşmanımızdır

Pakistan Dışişleri Bakanı Hoca Muhammed Asıf, Türkiye ziyareti sırasında önemli açıklamalar yaptı.

Pakistan Dışişleri Bakanı: Türkiye’nin düşmanı bizim de düşmanımızdır
14 Eyl 2017 11:40:22

Pakistan Dışişleri Bakanı Hoca Muhammed Asıf, Türkiye’ye düzenlediği resmi ziyaretin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Görüşmelerde Türkiye ve Pakistan arasındaki ilişkilerin ele alındığını kaydeden Asıf, bu çerçevede savunma iş birliğinin ve ikili ticaret gibi konuların da gündeme alındığını belirtti.

''SİYASİ ÇÖZÜME DUYULAN İHTİYACI VURGULADIK''

Asıf, görüşmelerde bölgesel konuların ve Afganistan’daki durumun da tartışıldığına işaret ederek "ABD Başkanı Donald Trump'ın siyasi beyanından sonra bölgedeki komşularımızla ve dostlarımızla ortak bir duruş geliştirmek için güven sağlamamamız gerektiğini konuştuk ve siyasi bir çözüme duyulan ihtiyacı vurguladık." ifadelerini kullandı.

Bu konuda şu ana kadar başarılı olduklarını ve bu ortak duruşa ulaşmayı umduklarını belirten Asıf, "Amerikalılar kendi siyasi tercihlerinin ortaya koyduğu çözümü yaklaşık 40 yıldır acı çeken Afganistan'a dayatmaya çalışıyorlar." değerlendirmesinde bulundu.

''TÜRKİYE'NİN DÜŞMANI PAKİSTAN'IN DA DÜŞMANIDIR''

Asıf, Türkiye'nin Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile mücadelesine Pakistan'ın tam olarak destek verdiğini vurgulayarak "Türkiye'nin düşmanları, Pakistan'ın da düşmanlarıdır." dedi.

''FETÖ BİZİM DE DÜŞMANIMIZ''

 Fetullah Gülen'in mafya olduğunu dile getiren Asıf, "Onlar bizim de düşmanımız. Türk devletinin veya Türk halkının düşmanı olan herhangi bir kimse Pakistan devletinin de düşmanıdır" diye konuştu. 

Bu konuda Pakistan'ın oldukça açık olduğuna işaret eden Asıf, Türkiye'nin terörle mücadele konusunda yanında durduklarını ve iki ülke arasındaki dostluğun ebedi olduğunu sözlerine ekledi.



0 Yorum

Yorum Yaz