RAMAZAN KÖŞESİ | 11 Ayın Sultanı Ramazan Ayının 6. Gün Tavsiyeleri

Mübarek Ramazan ayı, on bir ayda bir gelen eşsiz bir fırsat. Peki, Müslümanlar olarak Ramazanı en güzel şekilde nasıl değerlendirebiliriz? Sizler için hazırladığımız Ramazan Köşemizde her gün yapılması tavsiye edilen ibadetler, dualar, her güne özel bir ayet, bir hadis ve bir söz bulabilirsiniz.

RAMAZAN KÖŞESİ | 11 Ayın Sultanı Ramazan Ayının 6. Gün Tavsiyeleri
11 Mayıs 2019 10:12:35

6. Günün Tavsiyesi

‘Fiziksel Sadaka’ verin. Yani toplu iftar organizasyonlarında, hayır işlerinde, yetimlere yardım faaliyetlerinde vs. yer alın. Başkalarında yardım ederek sevap kazanın.


6. Gün Edilebilecek Dua

Allahım sen benim Rabbimsin. Senden başka ilâh yoktur. Sen beni yarattın. Ben de senin kulunum. Gücüm yettiği kadar senin va’din ve ahdin üzerineyim. Yaptıklarımın şerrinden sana sığınırım. Senin bana verdiğin ni’metini îtiraf ederim. Günahımı da îtiraf ederim. Beni mağfiret et. Çünkü günahları ancak sen bağışlarsın.

6. Güne Özel Ayet ve Hadis

Âyet-i Kerîme

Mü'min erkekler ve mü'min kadınlar birbirlerinin velileridirler. İyiliği emreder, kötülükten sakındırırlar, namazı dosdoğru kılarlar, zekatı verirler ve Allah'a ve Resûlü'ne itaat ederler. İşte Allah'ın kendilerine rahmet edeceği bunlardır. Şüphesiz, Allah, üstün ve güçlüdür, hüküm ve hikmet sahibidir.
(Tevbe 71)


Hadîs-i Şerîf

“Kim yalan konuşmayı ve yalan-dolanla iş yapmayı terketmezse, Allah o kimsenin yemesini, içmesini bırakmasına kıymet vermez.”
(Buhârî, Savm 8, Edeb 51)


1 Söz

İşte Ramazan-ı Şerif'teki oruç, hakikî ve hâlis, azametli ve umumî bir şükrün anahtarıdır.
(Bediüzzaman Said Nursî)


Ramazan Ayında Yapılması Tavsiye Edilen İbadetler;

-Kur’an’ı Kerim’i Hatmetmek
-Meal Okumak
-Duha, Evvabin ve Teheccüd Kılmak
-Teravih Namazı Kılmak
-Dua Etmek ve Tesbihat
-Sadaka Vermek



0 Yorum

Yorum Yaz