RAMAZAN KÖŞESİ | 11 Ayın Sultanı Ramazan Ayının 8. Gün Tavsiyeleri

Mübarek Ramazan ayı, on bir ayda bir gelen eşsiz bir fırsat. Peki, Müslümanlar olarak Ramazanı en güzel şekilde nasıl değerlendirebiliriz? Sizler için hazırladığımız Ramazan Köşemizde her gün yapılması tavsiye edilen ibadetler, dualar, her güne özel bir ayet, bir hadis ve bir söz bulabilirsiniz.

RAMAZAN KÖŞESİ | 11 Ayın Sultanı Ramazan Ayının 8. Gün Tavsiyeleri
13 Mayıs 2019 09:56:40

8. Günün Tavsiyesi

Ramazan ayı ibadet ayı olmakla birlikte birde ilim ayıdır. Okuduğumuz Kuran`ın manasını da öğrenme adına çaba harcayalım. Bununla birlikte peygamber efendimizin Hadis-i Şeriflerini de mütalaa edelim.

8. Gün Edilebilecek Dua

Ey gökleri ve yeri yaratan, görünen ve görünmeyeni bilen Allahım! Ey her şeyin Rabbi ve yegane sahibi! Senden başka ilah bulunmadığına şehadet ederim. Nefsimin şerrinden, şeytanın şerrinden, onun sana şirk koşmaya davet etmesinden sana sığınırım.

8. Güne Özel Ayet ve Hadis

Âyet-i Kerîme

Rabbimiz! Şüphesiz ki sen gizlediğimizi de açıkladığımızı da bilirsin. Yerde ve gökte hiçbir şey Allah’a gizli kalmaz. Yaşlılığıma rağmen bana İsmâil’i ve İshak’ı armağan eden Allah’a hamdolsun! Şüphesiz rabbim duaları kabul edendir. Rabbim! Beni ve soyumdan gelecek olanları namazı devamlı kılanlardan eyle; rabbimiz, duamı kabul et. Rabbimiz! Hesap kurulacağı gün beni, anamı, babamı ve müminleri bağışla!"
(İbrahim 38-41)


Hadîs-i Şerîf

“Oruç tutunuz ki, (madden ve mânen) sıhhat bulasınız!”
(Heysemî, 203 III, 179)

1 Söz

Allah zengini yaratır ki fakirlerin elini tutsun, cesuru yaratır ki korkaklara öncü olsun.
(Alparslan Kuytul)

Ramazan Ayında Yapılması Tavsiye Edilen İbadetler;

-Kur’an’ı Kerim’i Hatmetmek
-Meal Okumak
-Duha, Evvabin ve Teheccüd Kılmak
-Teravih Namazı Kılmak
-Dua Etmek ve Tesbihat
-Sadaka Vermek



0 Yorum

Yorum Yaz