Ramazan Özel Programı Emniyet Güçleri Tarafından Yarıda Kesildi!

Muhterem Alparslan Kuytul Hocaefendinin sohbeti emniyet güçleri tarafından engellenmek istendi. Çevik kuvvetinde çağrıldığı müdahale üzerine Alparslan Kuytul Hocaefendi konuşmasını yarıda kesti ve program bitirildi.

Ramazan Özel Programı Emniyet Güçleri Tarafından Yarıda Kesildi!
10 Haz 2017 00:18:14

Gaziantep Furkan Derneği tarafından bu akşam halka açık düzenlenen programda binlerce insan Gaziantep/ Şehit Kamil/ Eşref Bitlis Parkı’nda iftarlarını açmak için bir araya geldi.

İftarın ardından akşam namazını Alparslan Kuytul Hocaefendi'nin imamlığında cemaat halinde eda eden kalabalık daha sonra Hocaefendi'nin parktaki sohbet programına katıldı.

Vakfın sosyal medya kanallarından canlı olarak yayınlanan program, Muhterem Alparslan Kuytul Hocaefendinin sohbeti emniyet güçleri tarafından engellenmek istendi. Çevik kuvvetinde çağrıldığı müdahale üzerine Alparslan Kuytul Hocaefendi konuşmasını yarıda kesti ve program bitirildi.

Konuşmasına müsaade edilmemesine "Şu memlekette bütün haramlar serbest! Şu Ramazan Ayı’nda bile bütün gazino ve meyhanelerde her türlü günah işleniyor! Tüm bunlara karışmayanlar, iftar programlarına karışıyorlar; Yazıklar olsun!” sözleri ile tepki gösteren Hocaefendi’nin konferansları da 3 yılı aşkın süredir engellemekteydi.

Ancak mübarek Ramazan ayının en güzel şekli ile değerlendirmeye çalışan Müslümanlara böyle bir engellemenin yapılması programa katılan halka da pes dedirtti.

Furkan Vakfı’nın resmi hesaplarından yayınlanan fotoğraflarda iftar coşkusu içinde devam ettiği görülen program güzel anların yaşanmasına sebep oldu. Ancak emniyet yetkililerinin bir âlimin konuşmasının keserek programın tamamlanmasına engel olmaları ile Müslümanlar adına üzücü bir olay daha yaşandı. Hassaten haramların alabildiğince serbest olduğu şu Türkiye ortamında, Ramazan ayında Müslümanlara yapılan bu müdahale bir kez daha TÜRKIYE NEREYE GIDIYOR? sorusunu akıllara getirdi.

Alparslan Kuytul  Hocaefendi ve beraberindekiler  dernek binasına geçerek yatsı namazını eda ettiler. Ardından Hocaefendi canlı yayında yaşanan engelleme ile açıklama yaptı.

Açıklamayı izlemek için;



0 Yorum

Yorum Yaz