'Reis' filminin yapımcısı, 'silahlı örgüt yönetme' suçundan tutuklandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hayatını konu alan 'Reis' filminin yapımcısı, 15 Temmuz gecesini anlatan 'Uyanış' filminin ise yönetmeni olan Ali Avcı, silahlı terör örgüt kurma yönetme’ suçu kapsamında tutuklanarak cezaevine gönderildi.

'Reis' filminin yapımcısı, 'silahlı örgüt yönetme' suçundan tutuklandı
20 Tem 2017 09:32:44

15 Temmuz darbe girişimini anlatan 'Uyanış' filminin yapımcısı Ali Avcı, fragmanda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başına silah dayanan görüntüler nedeniyle tepki toplamıştı. Avcı, 13 Temmuz'da Bağcılar'daki evinde gözaltına alınmıştı.

 

Ali Avcı'nın evinde saklandığı belirlenen ve Yıldız Üniversitesi'ndeki FETÖ soruşturması kapsamında hakkında arama kararı bulunan Doç. Dr. Fetullah Karabiber de gözaltına alınmıştı.

Sorgu işlemleri tamamlanan Ali Avcı Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'nce 'silahlı terör örgüt kurma yönetme' suçu kapsamında tutuklanarak cezaevine gönderildi.

'Uyanış' filminin fragmanındaki sahneler arasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ailesinin darbe gecesi Kısıklı'daki evlerinde öldürülmesi ve Erdoğan'ın başına bir asker tarafından silah dayanması da yer alıyor.



0 Yorum

Yorum Yaz