Rus pilotu vuran Çelik'e 8 yıl hapis istemi

Türkmen Dağı civarında düşürülen Rus jetinin pilotunu vurduğunu iddia eden Alparslan Çelikle birlikte 7'si tutuklu 14 kişi hakkında 8'er yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Rus pilotu vuran Çelik'e 8 yıl hapis istemi
22 Mayıs 2017 12:31:32

Suriye'de düşürülen Rus uçağının pilotunun öldürülmesi olayından dolayı hakkında takipsizlik kararı verilen, Alparslan Çelik ile birlikte 7'si tutuklu 14 kişi hakkında, "6136 Sayılı Kanuna muhalefet" ve "harp silahı bulundurma" suçundan 8'er yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı.

İzmir'in Karabağlar ilçesinde geçen 31 Mart'ta, polise yapılan ihbarda, bir lokantada silahlı kişiler olduğu belirtildi. İhbar üzerlerine belirtilen yere giden ekipler, Rus uçağının pilotunu öldürdüğünü söyeleyen Alparslan Çelik ile yanında bulunan 13 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınan 14 kişininin de üzerlerinde, otomobillerde ve evlerinde yapılan aramada 5 makineli tüfek, 4 tabanca ve 2 telsiz ele geçirildi.

Çelik'in, "sahte para" suçundan hakkında kesinleşmiş 2.5 yıl hapis ve 2 bin lira para cezası bulunduğu; zanlının ayrıca "hükümlünün kaçmasına yardım" ve "dolandırıcılık" suçlarından da Elazığ Emniyet Müdürlüğünce arandığı belirlendi.

"6136 sayılı Ateşli Silahlar Kanununa Muhalefet" ve "Harp silahı bulundurmak" suçlamasıyla tutuklanmaları talebiyle İzmir 3'üncü Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edilen zanlılardan Alparslan Çelik, İsmail Demir, Mustafa Develi, Asil Tırnova, Fatih Arnas, Bayram Karaarslan ve Murat Gezer tutuklanırken, 2 kişi denetimli serbestlik yasasından yararlandırılıp salıverildi. 6 kişi de tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.



0 Yorum

Yorum Yaz