Sakarya'da Suriyeli kadın ve bebeğinin öldürülmesi davasında karar

Sakarya'nın Kaynarca ilçesinde, ormanlık alanda Suriyeli hamile kadın ile 10 aylık bebeğinin öldürülmesine ilişkin soruşturma kapsamında tutuklu yargılanan 2 sanığa, ikişer kez ağırlaştırılmış müebbet ile 72'şer yıl hapis cezası verildi.

Sakarya'da Suriyeli kadın ve bebeğinin öldürülmesi davasında karar
15 Oca 2018 14:59:31

Sakarya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde geniş güvenlik önlemleri altında yapılan duruşmaya, tutuklu sanıklar Birol Karacal ile Celal Bay, müşteki Halid Al-Rahmun, kardeşleri Muhammed ve Ali Al-Rahmun ile öldürülen kadının babası Muhammed Abdülhadi Ali Al-Rahmun, taraf avukatları ve vatandaşlar katıldı.

Bebek Halaf Al-Rahmun'un Adli Tıp Kurumu'ndan gelen otopsi raporunun okunması ve zapta geçirilmesinin ardından söz verilen cumhuriyet savcısı, sanık ve taraf avukatları, bu belgeye ilişkin bir diyeceklerinin olmadığını belirtti.

Daha sonra esas hakkındaki mütalaasını açıklayan cumhuriyet savcısı Cengiz Turak, sanıklar Karacal ve Bay'ın "tasarlayarak canavarca hisle ve eziyet çektirerek öldürme", "gebe olduğu bilinen kadını öldürme", "çocuğu veya beden veya ruh bakımından kendini savunamayacak kişiyi öldürme", "nitelikli cinsel saldırı", "cebir tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma", "bir suçu gizlemek veya başka bir suçun delillerini gizlemek ya da yakalanmamak amacıyla öldürme", "nitelikli olarak konut dokunulmazlığını ihlal etme" ile "nitelikli yağma" suçlarından üçer kez ağırlaştırılmış müebbet ile 50'şer yıla kadar hapisle cezalandırmalarını talep etti.

Söz alan müşteki Halid Al-Rahmun'un avukatı Cihad Gökdemir, yazılı beyanlarını tekrar ettiklerini belirterek, sanıkların cumhuriyet savcısının esas hakkındaki mütalaası doğrultusunda cezalandırmalarını istedi.

Söz verilen Emani Al-Rahmun'in eşi Halid Al-Rahmun da sanıkların en ağır ceza ile cezalandırmalarını istedi.

Öldürülen kadının babası Muhammed Abdülhadi Ali Al-Rahmun da mütalaaya katıldığını belirterek, sanıkların cezalandırmalarını talep etti.

Sanık Birol Karacal, esas hakkındaki savunmasında, "Ben öldürmedim, bir tek tecavüz ettim, suçum neyse razıyım. Eklemek istediğim başka husus yoktur." diye konuştu.

Sanık Celal Bay da esas hakkındaki savunmasında, "Daha önce mahkemede verdiğim ifadelere ekleyeceğim başka bir husus yoktur. Söylemek istediğim başka bir şey bulunmamaktadır." ifadelerini kullandı.

Son sözleri sorulan sanıklar bir diyeceklerinin olmadığını söyledi.

Verilen aranın ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanıklar Birol Karacal ile Celal Bay'ı, "tasarlayarak canavarca hisle ve eziyet çektirerek öldürme", "gebe olduğu bilinen kadını öldürme", "çocuğu veya beden veya ruh bakımından kendini savunamayacak kişiyi öldürme", "nitelikli cinsel saldırı", "cebir tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma", "bir suçu gizlemek veya başka bir suçun delillerini gizlemek ya da yakalanmamak amacıyla öldürme", "nitelikli olarak konut dokunulmazlığını ihlal etme" ile "nitelikli yağma" suçlarından ikişer kez ağırlaştırılmış müebbet ile 72'şer yıl hapis cezasına çarptırdı.

Sakarya'nın Kaynarca ilçesinde yaşayan Suriyeli uyruklu Halid Al-Rahmun, 6 Temmuz 2017'de iş yerinden geldikten sonra evinde olmayan hamile eşi Emani ile 10 aylık erkek bebeği Halaf Al-Rahmun'u tüm aramalarına rağmen bulamamış ve ihbarı üzerine jandarma ile polis ekiplerince çalışma başlatılmıştı. Aramalar sonucu kadın ve bebeğinin cesetleri, Birlik Mahallesi'ndeki ormanlık alanda bulunmuştu. Olayla ilgili gözaltına alınan Birol Karacal ile Celal Bay, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmıştı.

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan ve Sakarya 1. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen 12 sayfalık iddianamede, Birol Karacal ve Celal Bay sanık olarak yer alıyordu.

İddianamede sanıklar hakkında "tasarlayarak canavarca hisle ve eziyet çektirerek öldürme", "gebe olduğu bilinen kadını öldürme", "çocuğu veya beden veya ruh bakımından kendini savunamayacak kişiyi öldürme", "nitelikli cinsel saldırı", "cebir tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma", "bir suçu gizlemek veya başka bir suçun delillerini gizlemek ya da yakalanmamak amacıyla öldürme", "nitelikli olarak konut dokunulmazlığını ihlal etme" ile "nitelikli yağma" suçlarından üçer kez ağırlaştırılmış müebbet ile 30 yıl 6 aydan 50'şer yıla kadar hapis cezası isteniyordu.

.



0 Yorum

Yorum Yaz