Sakın bize mağdur edebiyatı yapmayın

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Kültür ve Kongre Merkezi’nde Gazi ve Şehit Yakınları Atama Töreni’nde konuştu.

Sakın bize mağdur edebiyatı yapmayın
27 Eki 2016 13:37:21

Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasından bazı satır başları:

15 Temmuz'u başarsaydılar bu darbeyi de pazarlamaya çalışacaklardı. Şimdi ne diyorlar, 'mağdurlar var', 'benim oğlum birşey yapmadı.' Kusura bakmayın gerçek mağdur olan şehidimin mağdurunu gözetmeyeceğim de, bu zemini hazırlayanlara mı mağdur gözüyle bakacağım? Bunlar bizim haremimize girdiler, haremimize. Anneyi evladından ayırdılar. Pensilvanya'dakinin kendilerine şah damarından daha yakın olduğunu söylediler. Bunlar sapık yahu sapık.

2010'dan itibaren bunlara karşı çıkmaya başladığımda, 17- 25 Aralık kumpasında dik durduğumda yanımda milletim vardı. Meydanlarda şunu söylüyordum; Bunların bankasına para yatırmayın. Bunların dershanelerinden çocuklarınızı çekin alın, okullarından çekin alın. Bakın size ücretsiz takviye dersleri başlatıyoruz, çocuklarınızı oraya verin demiştim. Devletin bankaları var, gelin oraya verin. Yok, bazıları evini, arabasını sattı o bankaya yatırdı. Şimdi toplanınca biz mağduruz. Ne mağduru ya? Sen arabanı, evini satacak oraya yatıracak kadar zekisin. Unutmayın hainlerin de zekisi var. Bunların üzerine çok gittiğimi haksızlık yaptığımı söylüyorlar. Sadece milletim beni kayıtsız şartsız destekliyor. 

Buradan dünyaya sesleniyorum; biz ihanet etmedik. Eğer ihanet etseydik, şahsımı ve ailemi öldürmeye gelenleri askerlerim yakaladılar. Onları orada öldürürlerdi, ama öldürmediler. Onları aldılar gözaltına, karakola oradan da yargının karşısına çıkardılar. Bu bizim asilliğimizden geliyor. Şimdi sormak lazım, 'bizim 246 şehidimiz var, o hainlerden kaç tane var?' 

Şimdi haklı olarak benim vatandaşım ne diyor, idam, idam, idam diyor. Bazı Batılılar bize niye idam diyorsun diyor. Dedik ki egemenlik, kayıtsız şartsız milletindir. Şu anda dünyanın büyük bir çoğunluğunda idam hala var. Daha geçen gün ABD'de tutuklanmış olan biri infaz edildi, idamı gerçekleştirildi. Siz eğer demokrasi diyorsanız burada konuşamazsınız siz darbeyi savunuyorsunuz ya. 

15 Temmuz işgal girişimidir

15 Temmuz'un ülkede bir iç savaş gayesi taşıdığı açıktır. Çünkü bu ülkeyi az çok tanıyan herkes, milletin devleti bu alçaklara teslim etmeyeceğini bilir. İşte biz bunun için 15 Temmuz'u işgal girişimi olarak nitelendiriyoruz. 

Kendi aralarındaki konuşmalarda ne diyorlardı, biliyor musunuz? 3-5 bomba atılınca, uçaklar uçmaya başlayınca ortada kimse kalmaz merak etmeyin. Meydana çıkınca kimsenin kalmayacağını zannedenler ortada 100 binleri, milyonları görünce şaşırdılar. Tankları görünce kaçacaklarını sanan insanlar, o tankların altından girip üstünden çıkınca tüm hesapları bozuldu. 

Birileri diyor ki bu nasıl darbe. Bu sorunun cevabı basit, korkuyu unutmuş insanlara istediğiniz kadar mermi sıkın netice değişmez. 

Mağdur edebiyatı yapmayın

Eğer benim yakın arkadaşlarım içinde de FETÖ'cü varsa, onlara da sesleniyorum; sakın bize mağdur edebiyatı yapmayın. Benim mağdur mazlumlarım var burada. Onun için kimse cezaevlerinde olanlar, şunlar, bunlar... Şimdi itirazlar geliyor hepsi aynı kalıptan çıkmış. Siz kimi aldatıyorsunuz ya? 

Bugün benim Mehmedim yaz, kış demeden dağlarda mücadele sürdürüyorsa, biz buradan bir milim yeri kimseye kaptırmayız. Burada şehimizin kanı var. Başka devlet kabul etmiyoruz. 



0 Yorum

Yorum Yaz