Savcılık incelemesi sonucunda mahkemeye gerek görülmedi

Alparslan Kuytul Hocaefendi'ye Cumhurbaşkanı hakkında ‘kalemi kırılmıştır’ dediği için açılan dava lehine sonuçlandı. Savcılık incelemesi sonucunda hiçbir kötü niyet olmadığı, suç teşkil etmediği iyi niyetli bir açıklama olduğu görüldüğünden dolayı mahkemeye bile gerek görülmedi.

Savcılık incelemesi sonucunda mahkemeye gerek görülmedi
23 Haz 2017 00:15:24

Alparslan Kuytul Hocaefendi 1 Temmuz tarihinde gündemle alakalı bir soruya verdiği cevapta, Türkiye'nin gidişatını değerlendiren bir açıklama yapmıştı. Hocaefendi'nin AKP hükümetini uyardığı açıklaması bazı çevreler tarafından kırpılarak sanki darbeyi önceden biliyormuş gibi bir algı oluşturulmaya çalışıldı.

Kırpılarak yayılan videonun üzerine savcılık olayı yargıya taşıdı. Bunun üzerine Alparslan Kuytul Hocaefendi kısa bir süre önce ifadeye çağrılmış ve emniyete giderek konu ile ilgili ifade vermişti.

Savcılık tarafından ifadesi alınan Hocaefendi kırpılarak sosyal medyada yayılan videoda da anlaşıldığı üzere  "kalemi kırılmıştır"  ifadesi ile neyi kast ettiğini açıkladı.

Savcılık incelemesi sonucunda hiçbir kötü niyet olmadığı, suç teşkil etmediği iyi niyetli bir açıklama olduğu görüldüğünden dolayı mahkemeye bile gerek görülmedi.

Ayrıca Alparslan Kuytul Hocaefendi dün akşam kadir gecesi özel programı sonunda kendisine sorulan bir soru içerisinde bu konuya da değinerek soruşturma  süreci hakkında bilgi verdi.

Darbe girişimi sonrası böyle yanlış algı oluşmasını istemeyen Furkan Vakfı yetkilileri videonun aslını tekrar yayınladılar ve bu olayı Hocaefendi’ye karşı başlatılmış bir kumpas girişimi olarak değerlendirdiler. O günlerde Vakıf yetkilileri tarafından konu ile ilgili resmi sitelerinden  açıklama metni de yayınlanmıştı.

Vakıf yetkililerinin yazılı açıklaması;

 Alparslan Kuytul Hocaefendi 1 Temmuz tarihinde feraset ve basireti ile samimi bir Müslüman olarak ülkesinin gidişatını değerlendirmiştir. Sözü geçen konuşmasında; Obama’nın Cumhurbaşkanı ile görüşmek istememesi, Muhammed Ali’nin cenazesinde Cumhurbaşkanına gösterilen tavır, Uganda Devlet Başkanı’nın tahta oturup Cumhurbaşkanı’nı alçak bir sandalyede oturtarak yaptığı terbiyesizlik gibi davranışlardan yola çıkarak bazı büyük ve derin güçlerin AKP’yi bitirmeye karar vermiş, kendilerince kalemini kırmış olabileceklerini ifade etmiştir. Bugüne kadar hükümetin icraatlarıyla kazandığı puanların elinden teker teker alınmaya başlandığını, hükümetin dünyada yalnızlaştırılmaya ve sevenlerinin azaltılmaya çalışıldığını söylemiş ve Hükümetin bu konuda dikkatli olması gereği hususunda samimi ve iyi niyetle ikazda bulunmuştur.

Basiret ve iyi niyetle yapılan bu değerlendirme takdir edileceğine bundan rahatsız olan bazı güçler tarafından 1 Temmuz tarihinde yapılan bu açıklama 14 Temmuz tarihinde yapılmış gibi gösterilerek darbe ile ilişkilendirilmiş ve sanki Cumhurbaşkanının, MİT’in ve Amerikan istihbaratının bile bilmediği bu darbeyi Hocaefendi’nin bildiği ve Hükümeti tehditte bulunduğu gibi bir algı oluşturulmaya çalışılmaktadır.

Darbeye karşı olduğunu ilk saatlerde açıklayan Alparslan Kuytul Hocaefendi ve Vakfımız olağanüstü hal ilan edildiği şu günlerde bu şekilde hedef haline getirilmek istenmektedir. Belli ki bazı derin ve karanlık güçler bu haksız ve zalimce darbe girişimini kullanarak tüm cemaatlere ve dindarlara  darbe vurmaya çalışmaktadırlar. Böylece bazı cahil ve gafilleri bu darbe girişimine tahrik edenlerin asıl hedefinin bu olduğu anlaşılmaktadır...

Alparslan Kuytul Hocaefendi'nin 1 Temmuz'da yaptığı açıklamanın tamamı;

Alparslan Kuytul Hocaefendi'nin dün akşam Kadir Gecesi Özel Programı sonrası kendisine sorulan soruya verdiği cevabın tamamı;



0 Yorum

Yorum Yaz