Semra KUYTUL, Alparslan KUYTUL Hocaefendi İle 27. Kez Görüştü

Semra Kuytul Hocahanım Bolu F Tipi Cezaevinde 7 aydır tecrit zulmüne maruz bırakılan Alparslan Kuytul Hocaefendi’yi 27. kez ziyaret etti.

Semra KUYTUL, Alparslan KUYTUL Hocaefendi İle 27. Kez Görüştü
14 Ağu 2018 13:53:38

Semra Kuytul Hocahanım 27 haftadır her Salı olduğu gibi bu hafta da Adana’dan Bolu’ya saatler süren yolculuk sonrası 187 gündür tecrit zulmüne maruz bırakılan eşi Alparslan Kuytul Hocaefendi ile 1 saatlik kapalı görüşme yaptı.

27 haftadır Bolu'ya 1 saatlik görüş hakkı için giden 5 çocuk annesi Semra Kuytul Hocahanım, sosyal medya üzerinden "Gitmek gelmek bize ayrı bir zulüm. Hocaefendi'nin 7 aydır akıl almaz iddialarla içerde ve tek başına tutulması ayrı. Böyle bir insanın kıymetinin bilinmemesi ayrı.. "Nasıl hesap verecekler" diyorum önce, sonra 'Hayır, bunun hesabını asla veremeyecekler' diyorum.." şeklinde paylaşımda bulundu.

Alparslan Kuytul Hocaefendi'nin Görüş Haklarında Değişiklik

Geçen hafta Semra Kuytul Hocahanım, attığı tweet ile görüş haklarındaki kısıtlamanın olması gereken şartlara döndüğünü 2 ayda bir olan açık görüş hakkının ayda bire, 2 haftada bir olan telefon görüşme hakkının ise haftada bire düştüğünü söylemişti.
Bu hafta ise Hocaefendi ile olan görüşlere ikinci dereceden akrabalarının katılmasına da izin çıktığı ve Hocaefendi'nin bir yeğeniyle görüşebildiği bilgisini paylaştı.

Hocaefendi'nin Sağlık ve Moral Durumu

Hocahanım, Alparslan Kuytul Hocafendi’den heyecanla haber bekleyen sevenlerini her Salı görüş sonrası sosyal medya üzerinden bilgilendiriyor. Bu hafta da geleneğini bozmayarak kendisinden haber bekleyen Hocaefendi’nin on binlerce seveni için Twitter’dan bilgilendirme yaptı.
Semra Kuytul Hocahanım, sosyal medya üzerinden görüşmenin iyi geçtiğini, Hocaefendi'nin moralinin bozuk, sağlık durumunun ise iyi olduğunu paylaştı.

Bolu F Tipi'ne Yurt İçi ve Yurt Dışından Destek Ziyaretleri

Her hafta olduğu gibi bu Salı da Semra Kuytul Hocahanım'a destek olmak ve Alparslan Kuytul Hocaefendi ile aynı atmosferi paylaşabilmek adına Türkiye'nin çeşitli şehirlerinden ve yurt dışından ziyaretçiler Bolu F Tipi Cezaevinin önünde beklediler.
Bu hafta Almanya, Danimarka, Rize, İskenderun, Ankara ve Adana'dan ziyarete gelenler, aylardır göremedikleri Hocaefendi'ye selamlarını ilettiler.



İşte Semra Kuytul Hocahanım'ın Bolu'dan attığı tweetlerin tamamı:

-Bolu'dan herkese selamlar.. 27. kez Bolu'dayım. Bu zulmü yapanlar affedilmez.. Bu kadar adaletsizlik, bu kadar duyarsızlık bir memleketi batırıyor, hala anlamıyorlar.. Bir memlekette hakkı konuşanlar bir kıymetti, bilselerdi.

-Gitmek gelmek bize ayrı bir zulüm. Hocaefendi'nin 7 aydır akıl almaz iddialarla içerde ve tek başına tutulması ayrı. Böyle bir insanın kıymetinin bilinmemesi ayrı.. "Nasıl hesap verecekler" diyorum önce, sonra "Hayır, bunun hesabını asla veremeyecekler" diyorum..

-Anlamıyorlar! Zulüm arttıkça mazlumun ahı artıyor, duası artıyor, bedduası artıyor. ACISI AZALMIYOR, ARTIYOR! İNSAN ALIŞMIYOR, HER GEÇEN GÜN YÜREĞİNDE ÖFKE BÜYÜYOR..

-Muhterem Hocamla görüştük. Bugünden itibaren ikinci derece akraba izni verildi. Bir yeğeni de görüştü. Iyi geçti. Morali bozuk olsa da sağlığı iyiydi. Iddianame hazırlandı. Tutuklu yargılanması için bir sebep yok. O da bunu söylüyor. 7 aydır tutuklu..

-Buraya kadar Almanya'dan, Danimarka'dan, Adana'dan, Rize'den, Iskenderun'dan, Karabük'ten, Adana-Ceyhan'dan, Ankara'dan Bolu'ya bir selam göndermek için ziyaretimize gelenlere özel selam söyledi. Genel olarak tüm soranlara selamı var..



0 Yorum

Yorum Yaz