Semra Kuytul: Bir Acziyetin İlanıdır Bu

Semra Kuytul Hocahanım, Perşembe günü (19 Nisan) Erzurum’da üzerinde ‘ALPARSLAN KUYTUL’A ÖZGÜRLÜK ’ yazan balonların uçurulmak istenmesi sonucu 3 kişinin gözaltına alınmasını bir acziyet ilanı olarak değerlendirdi.

Semra Kuytul: Bir Acziyetin İlanıdır Bu
22 Nis 2018 11:47:44

Semra Kuytul Hocahanım dün bayanlara yönelik gerçekleştirdiği tefsir dersinin ardından kendisine yöneltilen soruları cevaplandırdı. Hocahanım, “Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin 70 gündür tutuklu yargılanması sebebiyle Erzurumlu sevenleri tarafından destek maksatlı üzerinde ‘ALPARSLAN KUYTUL’A ÖZGÜRLÜK ’ yazan balonların uçurulmak istenmesi sonucu 3 kişinin gözaltına alınmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusuna verdiği cevapta gençlerin balon uçurduğu için gözaltına alınmasını, bir acziyet ilanı olarak değerlendirdiğini ifade etti. Ayrıca bunların göz korkutmak için yapıldığını söyledi.

Semra Kuytul'un açıklaması şu şekilde;

BİR ACZİYETİN İLANIDIR BU

Bunu bir acziyet ilanı olarak değerlendiriyorum. Bazı gençler ‘ALPARSLAN KUYTUL’A ÖZGÜRLÜK’ yazan balon uçurmuşlar. Sevenleri bunu destek maksatlı yapıyor. Balondur bu ne olacak. Bunu uçurduğu için 3 bayan gözaltına alınıyor. Birkaç saat sonra bırakılmışlar.

Bu konuda şöyle bir nokta varki, ben onun bilgisini arkadaşlardan aldım; gözaltına alma sebebi olarak dosyaya terörü ya da bir suçluyu destekleme suçu yazıyorlar. Terörü ve suçluyu desteklemek derken, Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin terör davasıyla yargılanmasını kastediyor. Şu anda zaten Hocaefendi’nin suçluluğuna dair bir sonuç yok. Daha mahkeme olmadı. Terörü destekleme meselesi zaten dosyasından düştü. Hocaefendi terörü desteklemiyor zaten bunun mahkeme kararı var. Ayrıca suçlu da değil henüz. Bunu savcı bile söylemiyor. Evet suçlu değil, yargılanma aşamasında diyor. Bunu yazanlar hangi maksatla yazıyor? Göz korkutmak için. Kimse destek vermesin, birisini hapsetsinler sustursunlar, bitirsinler kimse de ona destek çıkmasın. Kimsenin bir balon bile uçuracak cesareti kalmasın isteniyor.

BÜTÜN KARDEŞLERİME SÖYLÜYORUM; BİZİM KORKACAĞIMIZ HİÇBİR ŞEY YOK. SUÇLU OLAN KORKSUN!

Türkiye ortamında bunlar suç değil.

Biz de suçlu değiliz, Hocaefendi’de suçlu değil.

Terörü de desteklemiş değiliz. O yüzden kardeşlerimizin böyle şeylerden çekinmelerine gerek yok. Desteklemekten çekinelim, korkalım kenara çekilelim. Bütün kardeşlerime söylüyorum; vallahi billahi korkacağımız hiçbir şeyimiz yok. Suçlu olan korksun. Hocamızı attılar cezaevine tutuklu yargılanıyor. Onun da korkmasına gerek yok. Zaten de korkmuyor. Bizim de korkmamıza gerek yok. Çünkü gerçekten de suçlu değil. Diyeceksiniz ki bunlar zalim suçlu olmayanı da alıyor. Doğru haklısınız ama Allah var, Allah adil. Allah bir şekilde bunu açığa çıkarmayacak mı? Çıkartacak. O zaman korkmana gerek yok!

Neyden kork? Allah’ın seni suçlu görmesinden kork. İnsanların seni suçlu duruma düşürmeye çalışmasından korkma. Allah’ın suçlu görmesinden kork. Allah katında suçlu değilsen hiçbir şeyden korkma. Allah seni aklayacaktır.



0 Yorum

Yorum Yaz