Semra Kuytul’dan Mahkemeye Dair Açıklama

Furkan Vakfı davasının ikinci gününde Semra Kuytul mahkeme seyrine dair açıklamalarda bulundu.

Semra Kuytul’dan Mahkemeye Dair Açıklama
23 Oca 2019 18:06:02

Furkan Vakfı davasının ikinci gününde 13 kişi savunmasını gerçekleştirdi. Duruşmanın bitiminde Adliye çıkışında Semra Kuytul Hocahanım’la mahkeme seyri hakkında bir röportaj gerçekleştirildi.

“Mahkeme heyetini bilemiyorum ama şahsım adına tahliye bekliyorum” diyen Semra Kuytul Hocahanım'ın açıklamasının tamamı:

Hocam mahkeme nasıl geçti?

Çok şükür normal seyrinde devam ediyor. Sanık sandalyesinde oturan arkadaşlar savunmalarını veriyorlar. İkinci duruşma tamamlandı. Üçüncü ve son duruşma inşallah yarın devam edecek. Avukatların ya da katılımcıların görüşlerini bilmiyorum ama mahkeme normal bir şekilde devam ediyor. Kendilerine yöneltilen sorulara cevap veriyorlar. Alparslan Kuytul Hoca bugün de SEGBİS’ten bağlandı. Tahminime göre yarın da bağlanacak. Bu sayede o da başından sonuna kadar mahkeme sürecini takip etmiş oluyor. Katılımcı olmadı sadece dinleyici olarak bağlandı. Dün savunmasını vermişti. Katılan bütün arkadaşların savunmalarını dinlemiş oldu.
Yarın karar açıklanacak.

Siz de iki gündür mahkemeye katılıyorsunuz. Yarınki kararla ilgili ne düşünüyorsunuz?

Ben mahkeme ile ilgili bir kanaat belirtemem çünkü nasıl değerlendirilir bilemiyorum. Şahsi kanaatimi belirtebilirim. Eşim ve Türkiye’nin hocası olan Alparslan Kuytul’un tüm kalbimle suçsuz olduğuna inanıyorum. Böyle bir suç örgütü olayı söz konusu değil. Maddi bir kazanç elde etme olayı söz konusu değil. Ben eşiyim. Eşi olarak biliyorum. Kendisi de dün demişti bizim hayatımız ortada, şeffaf bir hayatımız var. Vakfın parası ile evin parasını aynı cebine bile koymayan bir insan. Vakfın parası hiç eline değmemiş. Birisi ya da akrabası zekatini verse onu bile evine girdirmeyen ya da aynı cebine koymayan bir insan. Bu konularda çok hassas birisi. Allah korkusu çok yüksek seviyede olan birisi. O yüzden bu suçlamaların yerini bulmayacağı kesin. Ama tabi yarın mahkeme heyeti neye karar verir, yapılan savunmalardan nasıl bir sonuç çıkarır onu bilemiyorum. Ben kendi açımdan biliyorum. Onu tanıyorum. Hepimiz böyle bir şey olmadığından eminiz. Olayın gidişatını zaten bütün Türkiye biliyor. Hayırlı bir netice çıkar inşallah. Biz şahsımız adına tahliye bekliyoruz.



0 Yorum

Yorum Yaz