Semra Kuytul: En Çok Ak Partili Siyasetçiler Korkuyor!

Semra Kuytul Hocahanım geçtiğimiz Cumartesi günü gerçekleştirdiği söyleşide, haftalardır görüştüğü yetkili, siyasi ve gazetecilerin Alparslan Kuytul Hocefendi’ye yapılanları hukuksuz bulduğunu söyledi. Ancak herkesin meseleye girmeye korktuğunu ifade etti.

Semra Kuytul: En Çok Ak Partili Siyasetçiler Korkuyor!
22 Mayıs 2018 08:53:54

Semra Kuytul Hocahanım geçtiğimiz Cumartesi günü (19 Mayıs 2018) Rumeysa Sarısaçlı Hocahanım ile birlikte Ramazan’ı konu alan söyleşi gerçekleştirdiler. Söyleşinin ardından gündeme dair bazı soruları cevaplandıran Semra Kuytul, “Haftalardır Ankara-İstanbul dolaşıyorum dediniz. Bu girişimlerin sonucunda yetkililerden bir cevap aldınız mı? Olayı nasıl değerlendiriyorlar? Bundan sonra ne yapmayı düşünüyorsunuz?” sorusuna verdiği cevapta; genel olarak herkeste Alparslan Kuytul Hocaefendi meselesine karışma noktasında bir korku olduğunu gözlemlediğini ve aldıkları ortak mesajın ‘tırnağı olan başını kaşır’ atasözüne dayandığını ifade etti.

 

Semra Kuytul’un açıklamaları şu şekilde;

KİM DUYSA HUKUKTA YERİ OLMADIĞINI SÖYLÜYOR

Haftalardır dolaşıyoruz. Kimden bir isim bulursak gidiyoruz, derdimizi anlatıyoruz. İnsan haklarına uymayan uygulamalardan bahsediyoruz. Kim duysa hukukta yeri olmadığını söylüyor. Ben çok fazla siyasilerle görüşmedim. Kardeşlerimiz bu manada ciddi görüşmeler yaptılar. Meclise gittiler. Ulaşabildikleri partilerden siyasilere durumu izah ettiler. Bu şekilde baktığımız zaman yetkililerden bir cevap alabildiğimizi söyleyemem. Yetkililerden olaya karışmama noktasında özel bir tavır gördüğümüzü söyleyebilirim. Hatta siyasetin içinde olan birisi “size Allah yardım etsin” dedi. Ben ona yardım istemeye gitmedim. Küçük bir maruzatı söylemeye gittim. Bunu Allah’tan başka yardım edecek kimse yok manasında söylemiş olabilir. Doğrudur. Ama gerçek manada da Allah yardım etsin diyorsa amenna. Allah’tan başka yardım edecek kimse yok biz bunun farkındayız. Rabbimin yardımını da küçümsemesinler. Allah yardım edecek.

 

SİYASETÇİLERDE, YETKIİLİLERDE HERKES BU KONUYA GİRMEYE KORKUYOR

Biz yetkililerden bir cevap alamadık. Kimsede bu meseleye girmek istemiyor. Bir yakınımız var. Onun cümlesini burada söylemek istiyorum. Bana dediki; "ben bu meselede yardımcı olması için bazı yetkilileri arıyorum. Abi sen benden öyle bir şey istiyorsun ki; kendini camdan aşağı at diyorsun sanki." o kadarki bu meseleye kimse karışmak istemiyor. Herkesin ödü kopuyor. Bizden bir şey göreceğinden ya da bir damga yiyeceğinden mi korkuyor? Hayır. Neyden dolayı ödü koptuğunu anlayan anlar.  Asla yaklaşmak istemiyorlar, hukuki süreci bekleyin diyorlar. Elbet hukuki süreci bekliyoruz ama bu yetkililerle görüşmelerimizden şunu anladık; nasıl derler? ‘Aslana demişler boynun neden kalın. Kendi işimi kendim gördüğüm için demiş.’ Yetkililer bize bu mesajı verdiler. Yani bizden size fayda yok, kendi işinizi kendiniz göreceksiniz dediler. Bunu açıkça söyleyen de oldu, kapalı bir şekilde imayla söyleyen de oldu. Madem bu mesajı aldık, artık bu doğrultuda hareket etmemiz gerektiğini düşünüyorum.

 



0 Yorum

Yorum Yaz