Semra Kuytul Hocahanım: Yargılandığı Suçların Hepsi Düştü!

Furkan Vakfı’na yapılan baskın sonrası Semra Kuytul Hocahanım bu hafta tefsir dersini iptal etmeyerek dersi internet üzerinden canlı olarak gerçekleştirdi. Halkın ilgiyle takip ettiği tefsir dersi sonrası yaşanan sıkıntılı süreçle ilgili kendisine yöneltilen soruları cevaplandıran Hocahanım Alparslan Kuytul Hocaefendi’ye iddianamede isnat edilen, terör örgütü olma, kurma, destek olma gibi suçların hepsi düştüğünü belirtti.

Semra Kuytul Hocahanım: Yargılandığı Suçların Hepsi Düştü!
12 Şub 2018 08:37:06

Furkan Vakfı’na yapılan baskın sonrası Semra Kuytul Hocahanım bu hafta tefsir dersini iptal etmeyerek dersi internet üzerinden canlı olarak gerçekleştirdi. Bayanlara yönelik her cumartesi günü halka açık gerçekleştirilen tefsir dersi, vakfın faaliyetlerine geçici olarak men yasağı gelmesi sebebiyle sosyal medya hesapları üzerinden canlı olarak yayınlandı.

Halkın ilgiyle takip ettiği tefsir dersi sonrası yaşanan sıkıntılı süreçle ilgili kendisine yöneltilen soruları cevaplandıran Hocahanım Alparslan Kuytul Hocaefendi’ye iddianamede isnat edilen, terör örgütü olma, kurma, destek olma gibi suçların hepsi düştüğünü belirtti. Buna rağmen sosyal medyada halen ‘terör örgütüne yardım etmekten tutuklandı’ şeklinde haber yapanlara “bu iftira ve yalanlardan vazgeçsinler!” diye seslendi.

Yargılandığı Suçların Hepsi Düştü!

İnşallah geçecek diye düşünüyoruz. Zaten şuanda yargılandığı, terör örgütü olma, kurma, destek olma gibi suçların hepsi düştü. Bazı haber siteleri hala böyle yazmaya devam ediyorsa bu iftiralardan, yalanlardan vazgeçsinler! Zaten savunmayı kamuoyuyla paylaştık Hocaefendi, neyle suçlanmış, nasıl cevap vermiş? Herkes okuyabilir. Son olarak kalan suç, az bir şeye tekabül eden bir iki nokta. Avukatlarımızın dediğine göre, tutuklulukla yargılanmasını gerektiren bir şey yok. Buna rağmen, böyle bir hüküm verildi. O da en kısa zamanda atlatılacak diye düşünüyoruz.

 



1 Yorum
  • Furkan Haber - İslami Haber - Güncel Haber
    Gönül Kızılkaya 02 Ara 2018 23:06:00

    Esselamu aleykum kardeşim ne kadar güzel örnek alınacak vakarlı bir duruş Rabbim yar ve yardımcınız olsun sizin cemaati tanımıyorum kuytul hocayı da tanımıyordum gözaltına alındığı günden beri takip ettim ediyorum Allah razı olsun ben kendi adıma gerçeklerin farkındayız hamdolsun hakkı söyleyen konuşan dini için hizmet eden tevhid ehli önderlik yapan hocalarımın kardeşlerimin herzaman yanında olurum olucam inşaallah zulme karşı haksızlığa karşı bu bizim mümin olarak görevimiz lâkin maalesef sessiz olanlarda çok onlarda ahirette bedelini ödeyecekler çok doğru söylemiş güzel söylemiş kuytul hocam Rabbim ilmini sabrını davasına olan hizmetini artırsın inşaallah şunu bilin ki Kuytul hoca ve onun gibi hakkı konuştuğu için dini için Rabbimin rızasını kazanmak için dinine hizmet eden buyüzden zulüm gören ve haksız yere hapiste olan tüm mümin kardeşlerimiz için dua ederim kardeşim inşaallah herzaman kalbim aklım onlarda bunu bilin üzülmemek de elde değil tabiki oyüzden çok dua etmek gerekir bunuda biliyorum elimden bu gelir bunu yapabilirim gücüm fazlasına yetmez Rabbime emanet ederim eşiniz Alparslan beyi ve ailesini rabbim afiyet versin inşaallah selamunaleykum


Yorum Yaz