Semra Kuytul: Kim Yaptı Derlerse, Ben Yaptım!

Semra Kuytul Cumartesi günü gerçekleştirdiği söyleşide görüştüğü isimlerden genel olarak aldığı ortak mesajın "tırnağın varsa başını kaşıyacaksın" olduğunu ifade ederek kendilerinin bu zulmü ayyuka çıkarmak için farkındalık oluşturacaklarını belirtti. Yakasındaki Alparslan Kuytul’a Özgürlük yazan kartı göstererek onu takmanın suç olmadığına dikkat çekti."Bunları ben bastırmadım ama soruyorlarsa kim yaptı? Ben bastırdım diyorum.Kime sorarlarsa rahatlıkla ben bastırdım diyebilir.Bu suç değil" dedi

Semra Kuytul: Kim Yaptı Derlerse, Ben Yaptım!
25 Mayıs 2018 21:17:17

Semra Kuytul Hocahanım geçtiğimiz Cumartesi günü (19 Mayıs 2018) Rumeysa Sarısaçlı Hocahanım ile birlikte Ramazan’ı konu alan söyleşi gerçekleştirdiler. Söyleşinin ardından gündeme dair bazı soruları cevaplandıran Semra Kuytul, “Haftalardır Ankara-İstanbul dolaşıyorum dediniz. Bu girişimlerin sonucunda yetkililerden bir cevap aldınız mı? Olayı nasıl değerlendiriyorlar? Bundan sonra ne yapmayı düşünüyorsunuz?” sorusuna verdiği cevapta; Ben artık Alparslan Kuytul meselesini zulmün bir sembolü olarak görmelerini istiyorum. Eğer tahliye olursa bu bütün mazlumlara da bir umut olacaktır. Zulme ses çıkartmak isteyenler yakalarına Alparslan Kuytul’a Özgürlük yazan kartlardan taksınlar. Gerçekten Allah'tan korkuyor, gerçekten zulme rıza göstermiyorlarsa bunu yakalarına taksınlar” dedi.

Semra Kuytul’un açıklamaları şu şekilde;

 

ALPARSLAN KUYTUL TÜRKİYE’DEKİ ZULMÜN SEMBOL İSMİ OLDU

 

Görüştüğümüz birçok isim var bunlarda genel olarak aldığımız ortak mesaj şu, "tırnağın varsa başını kaşıyacaksın" başkasından sana fayda gelmez. O zaman bize düşen bu farkındalığı oluşturmak ve bu zulmü ayyuka çıkarmak. Bunun için valilik 20 tane madde yazmış. Biz bunları yapmayız. Zaten yasak olan bir şeyi yapacak değiliz. (Yakasındaki Alparslan Kuytul’a Özgürlük yazan kartı göstererek) Ama benim şu yaptığımın bir suç olma durumu yok. Varsa bunu söylesinler. Hatta bunu bastırmanın da suç olma durumu yok, 50 tane kadar var burada. Bunları ben bastırmadım ama soruyorlarsa bunları yapan kim? Söylüyorum, ben yaptım ben bastırdım diyorum. Kime sorarlarsa da rahatlıkla ben bastırdım diyebilir. Bu konuda bir hedefte koyabiliriz kendimize. 100 bin kişinin takmasını sağlayacağım mesela. Neden diyeceksiniz şimdi. Alparslan Kuytul için neden taksın insanlar? Ben artık Alparslan Kuytul meselesini zulmün bir sembolü olarak görmelerini istiyorum. Eğer tahliye olursa bu bütün mazlumlara da bir umut olacaktır. Zulme ses çıkartmak isteyenler yakalarına taksınlar. Gerçekten Allah'tan korkuyor, gerçekten zulme rıza göstermiyorlarsa bunu yakalarına taksınlar. Dışarda gezsinler. Kim isterse tekrar bastırırım gönderirim kendilerine.

Bir ses getirme projesi başlatıyoruz.

Buna dikkat çekmeye çalışan kardeşlerimizi sindirmek istediler. Mesela kömürle duvara yazı yazmışlar. Bu asla suç değil! Senin, 17 yaşındaki çocuğu kömürle duvara yazı yazmış diye emniyete götürmen suç. Nasıl haksız bir gözaltı yapabilirsin? Böyle bir şey olabilir mi? Bu suç değil biz bu farkındalığı oluşturacağız.

 

HOCAEFENDİ’NİN İÇERDE OLMASININ SEBEBİ İSLAMCI VE BİR TAKIM NOKTALARDA HAKLI TENKİTLERİ OLMASI

Ve dediğimiz gibi yani, tırnağı olan başını kaşır demişler ya da aslan kendi işini kendisi gördüğü için boynu kalınmış yani bunlar boşuna söylenmiş atasözleri değil. Madem bir cevap da alamıyoruz zaten. Zaten her gittiğimiz yerde Allah size yardım etsin diyorlar. Evet, Allah bize yardım edecek inşallah. Ama Allah’ın yardım etmesi için de çabalar sarf edeceğiz. Bu sesi duyurmaya çalışacağız. Bu farkındalığı oluşturmaya çalışacağız. Şu anda bizim Hocamızın içerde olmasının en bariz sebebi İslamcı ve bir takım noktalarda haklı tenkitleri olması, İslam’ı hak bir şekilde ortaya koyan bir hoca olması. Dolayısıyla o Türkiye de mazlumların sembolü olması gereken bir isimdir.

Bu manada duyarlılık göstermek isteyen kardeşlerimiz bu kampanyamıza katılabilirler. Bunu bastırabilirler, dağıtabilirler. Kim sizi bu konuda organize ediyor diye de sorarlarsa da kendi isimlerini de verebilirler benim ismimi de verebilirler. Suç değil çünkü. Bu farkındalığı oluşturmak için başka neler olabilirse yapılabilir. Ben iki tane misal gösterdim burada. Birisi yaka kartı biri atkı. Şahsımda uyguluyorum bunu. Bunların çeşitleri yüzlerce çoğaltılabilir.

 

Bizler mücadelemizi verelim. Rabbim de kısa zamanda inşallah yardımını göndersin. Rabbim tüm mazlumlara kurtuluş nasip eylesin, Hocaefendi’nin kurtuluşunu da bütün mazlumlara umut eylesin. Bizim en büyük temennimiz o. Şuanda biz sadece Hocaefendi’nin kurtuluşu için mücadele etmiyoruz. Onun tahliyesi ardından bütün mazlumlara umut olacak sesinin, tüm Türkiye de duyulması için mücadele ediyoruz. Rabbim de yardımını gönderecektir inşallah.



0 Yorum

Yorum Yaz