Semra Kuytul Serbest Bırakıldı!

Semra Kuytul Hocahanım ve beraberindeki 13 kişi az önce serbest bırakıldı.

Semra Kuytul Serbest Bırakıldı!
09 Eki 2018 20:34:22
Bugün öğle saatlerinde Bolu'da sessizce yürürken haksız bir şekilde gözaltına alınan ve aralarında Semra Kuytul Hocahanım'ın da bulunduğu 14 kişi haklı bir gerekçe olmaksızın yaklaşık 8 saat gözaltında tutulduktan sonra serbest bırakıldı.
Ne Olmuştu?

243 gündür haksız bir şekilde Bolu F Tipi Cezaevi'nde tecrit zulmüne maruz bırakılan Alparslan Kuytul Hocaefendi ile kapalı görüş günü olması nedeniyle Bolu'da bulunan Semra Kuytul Hocahanım, Alparslan Kuytul Hocaefendi'nin yeğenleri ve bazı Furkan gönüllüleri saat 13:00'da Bolu'da sessizce yürürken haksızca gözaltına alınmışlardı.

Herhangi bir yasaklama olmaksızın yolda sessizce yürürken özgürlük simgeli atkı takmaları ve "suçu ve suçluyu övmekten"  denilerek Semra Kuytul Hocahanım ve 13 kişinin gözaltına alınmasına ise Türkiye'nin her yerinden gelen tepkiler çığ gibi büyüdü.

Haksız gözaltı sonrası açılan #SemraKuytulGözaltında etiketi ise halktan gördüğü yoğun ilgi ile 100 bini aşkın tweet atılarak açıldığı ilk andan itibaren Türkiye gündemine oturarak TT listesinde en üst sıralarda yerini aldı.

Hala gündemde olan etikete onbinlerce insan ile beraber tanınmış kişilerce de tepkiler ve destek mesajları yağmaya devam ediyor.


0 Yorum

Yorum Yaz