Semra Kuytul Yazdı; Ak Parti'yi Bırakan Bırakana

Semra Kuytul Hocahanım, Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin tutuklu yargılanma sürecinin 37. gününde “Ak Parti'yi Bırakan Bırakana” başlıklı bir yazı kaleme aldı.

Semra Kuytul Yazdı; Ak Parti'yi Bırakan Bırakana
17 Mar 2018 14:22:29

Semra Kuytul Hocahanım, ilgiyle takip edilen yazılarına bir yenisini daha ekledi. “Ak Parti'yi Bırakan Bırakana” başlıklı yazısı bir yönü ile Alparslan Kuytul Hocaefendi’yi hükümet düşmanı gibi göstermek isteyenlere cevap niteliği taşıyor.

Hocahanım, Türkiye’de yaşanan gerek 28 Şubat ve 15 Temmuz mağduriyetleri, Nureddin Yıldız gibi bazı hocaların başına gelenler ve İslam’ın güncellenmesi gibi, İslam’a zarar veren durumların olması ve toplumun her kesiminden gelen tepkilerin sonucunda oluşan izlenimlerinden de yola çıkarak yazısına “Ak Parti'den ayrılan ayrılana…” başlığını atıyor...

Semra Kuytul yazısında; “Şu bir buçuk aylık süreçte çeşitli vesileler ile binlerce kişi ile görüştüm. Gözaltı sürecinde Emniyetin önünde on gün boyunca beklerken yurt içinden, yurt dışından desteğe gelenler oldu. Kimileri ‘geçmiş olsun’a geldi anlattı kimi karşılaştık anlattı ama herkes aynı şeyi söylüyor. Emniyetin önünde beklerken yoldan geçenler bile ‘inanamıyorum nasıl böyle bir şey olur? Alparslan Hocaya da mı bunu yaptılar!’ diyorlardı…” diyerek Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin tutuklanmasının Ak Parti'ye karşı bardağı taşıran son damlalardan olduğunu ifade ediyor.

Semra Kuytul Hocahanım’ın yazısının tamamı;

Başlık çarpıcı değil mi? Evet ama hakikatler de öyle… Hatta daha da çarpıcı...

 

Hakikatlere gözü kapatmak gerçeği değiştirmiyor…

 

“Herkes hala bizi destekliyordur herhalde, iyi olur inşallah” gibi inşaallahlarla, maşallahlarla yola çıkılmayacağını en iyi siyasetçiler bilir…

 

Ben bugün burada gördüklerimi, duyduklarımı sizlerle paylaşmak istiyorum. Hatta gördüklerin duydukların doğru diyenler isterlerse altına yorum girsinler.. Çünkü ben sizlerin yalancısıyım..

 

Açıkçası gördüklerimden dolayı ben de şaşkınım!

 

Açıklamaya şuradan başlayayım;

 

Biz şimdiye kadar Ak Parti'ye düşmanlık etmedik

 

Şimdi de düşmanlık etmiyoruz…

 

Hocaefendinin yaptığı, her âlimin görevi olan uyarmak ve onları yanlışlardan, tehlikelerden uzaklaştırmaya çalışmaktı. Biz “sözü acı olan dost”tuk… bilselerdi…

 

Biz şimdiye kadar Ak Parti'ye düşmanlık etmedik. Alparslan Kuytul Hocaefendi bunu bizzat dile getirdi. Ama gördüğü sıkıntıları da söyledi elbette. Hatta eleştirilerini dile getirirken bile “beni dinlerlerse onların hayrına olur, bu yapılanlar Ak Parti'ye zarar veriyor” diye eklemiştir defalarca.

 

Bu ülke de ilk defa “Ak Parti'ye bindiği dalı kestiriyorlar, dikkat etsinler” diyen Hocaefendi’dir.

 

“Bu troller Ak Parti'ye zarar veriyor, bunlara terbiye versinler” diyen yine odur.

 

Hatta o aleyhlerine zannettikleri “kalemi kırılmıştır” meselesi onun en dostane uyarılarından birisidir. “Dikkat edin kaleminizi kırmış gibi davranıyorlar. Amerika aleni aşağılıyor. Uganda bile Cumhurbaşkanımızı dolayısıyla onun temsil ettiği ülkemizi, milletimizi aşağılıyor, Muhammed Ali’nin cenazesinde dışlanıyoruz. Bunlar Amerika’nın bizi gözden çıkardığını gösteriyor” demek istemişti ki zaten onun bu açıklamalarından çok geçmedi Amerika ile aleni atışmalar başladı. Bazı çevreler videoyu kırparak bu meseleyi çarpıtıp sanki kalemi kıran Hocaefendiymiş (!) gibi göstermek istediler. Hatta Hocaefendi buna karşılık verdiği cevapta “ben mi Cumhurbaşkanının kalemini kıracam, benim ne buna gücüm var ne de böyle bir art niyetim” dedi. Zaten videonun tamamı izlendiğinde niyeti gün gibi açıktır. O konuşma, Amerika ile aramızın açıldığının siyasi bir analizinden ibaretti. Hatta aynı videonun sonunda “beni dinlerlerse onların hayrınadır” cümlesi var.

 

Hocaefendi, dört sene önce bize konferans için salonlar verilmezken de bu konulara değindi. “Birileri hükümet yetkililerine bizim hakkımızda yanlış bilgi vererek düşmanlarını arttırmaya çalışıyor” dedi. Hatta ilk zamanlarda “ben, bize yapılan bu engellemelerden Tayyip Erdoğan’ın haberinin olduğunu sanmıyorum” demişti. “Bu durum kendilerine zarar veriyor, etrafında samimi birileri varsa haber versinler” demişti.

 

El hasıl biz iyi niyetimizi uzunca bir süre bozmadık.

 

Hatta hala bile Cumhurbaşkanı ve bazı yetkililer bizi yanlış tanıyor olabilirler diye düşünüyoruz.

 

Onlara kırpılarak manası değiştirilmiş videolardan bahsediliyor olabilir. Bize gerçekleştirilen bu operasyonda ve Hocaefendi’nin şu anda tutuklu bulunmasında da böyle bir yanlış tanıma üzerinden yüründüğü yakında ortaya çıkacak diye düşünüyorum.

 

Çünkü ne Alparslan Kuytul Hocaefendi ne de cemaati Müslümana düşmanlık edecek değil…

 

Gelelim asıl meseleye; Ak Parti'den ayrılan ayrılana…

 

Evet, çok bariz olarak böyle bir görüntü var.

 

Aslında yeni değil bu kırılma çok önce başladı. Çözüm süreci bitirildikten sonra soğuma görüldüyse de 15 Temmuz sonrası kafalar iyice karıştı. Terörle alakası olmayanların (sonradan mahkeme kararı ile aklananlardan ya da hala mahkemesi olmayıp 20 aydır cezaevinde bekleyenlerden bahsediyorum) kendileri, yakınları ve sevenlerinde de ciddi bir çözülme oldu ki bunların çoğu Ak Partiliydi. Bu sebeple “artık asla Ak Parti'ye oy vermem” diyen o kadar çok kişi duydum ki… Çok yaygın bir operasyon olunca çok kişi etkilendi tabi.

 

28 Şubat'tan içerde olanların durumu daha da beter. 20 aydır bekleyip “suçsuzmuşsun” denilmesinden daha beteri 20 yıldır suçsuz yere içerde yatanlar ve onların yakınları, tanıdıkları!

 

Bunlar artık 28 Şubat darbecilerine değil Ak Parti Hükümetine kızıyor. Çünkü 15 yıldır yönetim bunlarda!

 

Sabır sabır da o da bir yere kadar! 20 yıl! Az değil, dile kolay!

 

Özellikle şu iki yıldır sağcısından solcusundan konuşanın içeri alınması ve hükümette görülen bu tahammülsüzlük zaten toplumu çok geriyordu. 

 

Sonra Laik, Demokratik söylemler ister istemez müslüman bir kesimi soğuttu. Hele Anıtkabir’e yapılan çıkartmanın bu kesim için izahı çok zordu. Bu da ciddi bir kırılma sebebi oldu.

 

İşsizlik, ekonomik sorunlar, artan pahalılık ve %’yüzlerce artan suç oranları… Bunlara hiç girmiyorum…

 

Bütün bunların üzerine bir de bizim şu bizim meselemiz gelince bazılarında ipler iyice koptu.

 

Bardağı taşıran son damlalardan biri de Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin tutuklanması oldu.

 

Açıkçası Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin tutuklanmasının toplumda bu kadar büyük yankı uyandıracağını beklemiyordum.

 

Şaşkınım… İnsanlar onun; dinine menfaat karıştırmadan hizmet etmesini, dik duruşunu, hakkı korkusuzca söylemesini sevmişler meğer!

 

Bu süreçte o kadar çok kişiden şunu duydum ki; “hadi o PKK’cıydı, bu darbeciydi, peki Alparslan Hoca ne diye alındı.” Doğruları söylediğini, kimseden hiçbir menfaat beklemediğini, samimiyetini herkes biliyordu. Bu memlekette fikir özgürlüğü bu kadar mı yok oldu? Akıllarda dolaşan soru bu!

 

Kimi görsem bana şunu söylüyor. “Eşim Ak Partili idi, artık asla ona oy vermem” diyor, “akrabalarım teşkilattaydı daha da yeter, gitmem” diyor. 

 

“Alparslan Hoca doğruları konuşuyordu, bu adama da bunu yaptılar ya artık benim için Ak Parti bitti” diyenler! Vallahi kiminle konuşsam buna benzer hatta maksadını aşan sözler duyuyorum. Bunlar bizim camia değil. Bize düne kadar şiddetle karşı çıkanlardan, "neden hükumeti eleştiriyorsunuz" diyenlerden bahsediyorum.

 

Biz 4 yıldır Ak Parti Hükümeti tarafından engelleniyoruz. Bu duruma tepkimizi de dile getiriyoruz, ben şimdiye kadar böylesini hiç görmedim. O zamanlar Akpartililer bize kızıyor, sert tepkiler veriyordu. Şimdi tam tersi oldu! Kimsenin bize karşı sesi çıkmıyor. Mahcuplar hatta…

 

Şimdiye kadar ki engellenme sürecinde “Alparslan hoca da öyle konuşmasın canım” diyenler, şimdi “Konuştu diye adam içeri atılır mı” diyor! “Bu kadar da olmaz ki!”

 

Şu bir buçuk aylık süreçte çeşitli vesileler ile binlerce kişi ile görüştüm. Gözaltı sürecinde Emniyetin önünde on gün boyunca beklerken yurt içinden, yurt dışından desteğe gelenler oldu. Kimileri ‘geçmiş olsun’a geldi anlattı kimi karşılaştık anlattı ama herkes aynı şeyi söylüyor. Emniyetin önünde beklerken yoldan geçenler bile “inanamıyorum nasıl böyle bir şey olur? Alparslan Hocaya da mı bunu yaptılar!” diyorlardı. Yine bu süreçte çeşitli vesilelerle Ankara, İstanbul da dahil kaç şehre ziyarete gittik aynı durum sadece Adana'da değil her yerde var... Hala Ak Partili kalanlar bile bu yapılanları savunamaz halde şu anda.

 

Sosyal medya mesajları da bu dediklerimi destekliyor.

 

Ben de burada gördüğümü, duyduğumu söylüyorum.

 

Hocaefendi’nin konuşmalarının “dost acı söylermiş” kapsamında olduğunun millet farkındaymış meğer! Bir tek Ak Parti camiası bunu göremedi!

 

Sonra yine kırpılmış videolarla Nurettin Yıldız’a yapılan linç kampanyasının aslında Hocaları ve İslam’ın hükümlerinin itibarsızlaştırılması olduğunun da farkında olan çok kişi var. Mesele çarpıtıldıkça çarpıtıldı. Belki kişisel bir yanlış yaklaşım vardı ama İş geldi Hocalara Dine dayandı. 

 

Bu linç kampanyasına katılan Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Diyanet İşleri, hepsi bu durumdan yara aldı. Müslüman kesim bu durumdan da rahatsız oldu. “Bunlar Müslümana zarar veriyor” diyenlerin sayısı arttıkça artıyor.

Hocalar linç ediliyor, tutuklanıyor, İslam'a hizmet eden vakıflar, dernekler kapatılıyor. Bunlar kime zarar!

 

Hele birde yapılan son hata! "İslam'ın hükümlerinin güncellenmesi" meselesi. Bardağı taşıran büyük bir damla da o oldu. Kafalar oldukça karışık, böyle nereye gidilir kimse kestiremiyor.

 

Benim çok ciddi manada gördüğüm şu; Ak Parti’den ayrılan ayrılana… Bu oylar nereye gider bilmiyorum ama büyük bir kesim gerçekten çok ümitsiz!

 

Ben gördüklerimi söylüyorum. Durumu düzeltmek için belki hala çok geç değildir… Bilemiyorum… 

 



2 Yorum
  • Furkan Haber - İslami Haber - Güncel Haber
    hakan alabay 01 Oca 1970 02:00:00

    15 sene Tayyip Erdogani sorgulamadan güvenerek destekledim.mavi Marmara anlasmasi kafami cok karistirmisti Alparslan hocanin tutuklanmasi emin olmama yetti. sanirim sayin Cumhurbaskani davayi terk etti laik milliyetci oldu. yazik benim icin bitti. Artik secilecegine inanmiyorum. Rahmetli Erbakani dinlemedigimiz icin bunlar bize müstahak. Allah sonumuzu hayretsin.hic umudum kalmadi AKP den. Insaallah Alparslan hoca öyle veya böyle cikacak ve unutulmayacak Allah ona sabir ve azim versin dogru yolldan ayirmasin.kalbim onunla. Isvicreden tüm mazlumlara selam olsun.

  • Furkan Haber - İslami Haber - Güncel Haber
    fulya d. 01 Oca 1970 02:00:00

    yorumunuza katılıyorum sevgili hocam.. bende kendi ailemde benzer bir durum yaşadım... İslami yaşantısı olmayan ve Müslüman zihniyetinden fersah fersah uzak olan bir akrabam hocamız içeri girdiğinde ki yorumu: ' doğruları konuştu diye alındı'... hatta hocamızdan hiç hoşlanmaz ve hakarete varan cümleler ederdi. şimdi ise neredeyse övüyor!


Yorum Yaz